Best in Beauty 2016: Hud- & Hårvård

av Malin
181 visningar 9 Minuter läsning

Vi fortsätter att kora 2016 års bästa skönhetsprodukter, och idag är det Hud- & Hårvård som gäller.


Ansiktsvård

min hudvårdsrutin molkan
Bästa Sminkborttagning Elemis Nourishing Omega-Rich Cleansing Oil, 399 SEK

En av de bästa rengöringsprodukterna jag testat och nu håller den på att ta slut! Full glam makeup eller helt bart ansikte, allt försvinner på typ två drag! Det är bara att pumpa 1-2 gånger och massera in i ansiktet – allt smink bara rinner av utan att lämna några rester kvar. Oljan innehåller vinterrosolja som är rik på Omega-3, chiafröolja avlägsnar lätt smink och granatäpple tillför vitaminer. Den doftar helt gudomligt och jag vill aldrig leva utan den.

Bästa Ansiksrengöring LUSH Angels on Bare Skin Färsk Ansiktsrengöring, fr. 105 SEK

En rengöring gjord av 100% naturliga ingredienser. Det jag gillar med denna rengöring är att den innehåller kaolin som absorberar smuts och lavendelolja och ros-absolut som lugnar huden. Den skrubbar och rengör samtidigt. Och eftersom den innehåller lavendel ger den i från sig en doft av sena sommarkvällar – otroligt lugnande.

foreo luna play

Bästa Ansiktsrengöringsverktyg FOREO LUNA™ play, 299 SEK

När det kommer till skönhet och teknik blir jag exalterad. Och har jag länge spanat på en FOREO Luna, men fick hem dessa tre i somras och jag är fortfarande inne på min första lilla borste. Dessa minirengöringsborstar är användbara upp till 100 gånger och sedan kastar man den, perfekt för resor eller bara om man vill testa på FOREO’s koncept. Jag tycker den är jättesmidig och den är i perfekt storlek!

Bästa Ansiktsskrubb ↑

Jag har nog inte använt någon mekanisk eller kemisk skrubb/peeling. Den enda enzympeelingen jag testade är från Emma S. och den gillade jag verkligen inte. Tomatrött hettande ansikte är inte min favoritkänsla. Kanske jag ska samla de sämsta skönhetsprodukterna i ett eget inlägg?

the body shop superfood face masks ansiktsmasker 2016
Bästa Ansiksmask The Body Shop Ethiopian Honey Deep Nourishing Mask, 195 SEK

En superhärlig honungsmask med inspiration från afrikanska healingritualer för hud som behöver intensiv näring för att kännas mjuk och len igen. Den är så snäll för huden och känns återfuktande. Min hy blir tyvärr bara känsligare och känsligare med åren så den här är perfekt för mig.

codage paris skräddarsydd hudvård
Bästa Serum Codage Serum N°1 – Intense Moisturizing, 295/655 SEK

Serumet Intense Moisturizing är precis vad det låter som, en sammansättning av  bl a. hyaluronsyra, peptider från antarktisk lera och aminosyra från kokos för att vårda och mjukgöra torr och uttorkad hy. Det ger mig massor av fukt och jag känner med en gång om jag missat att använda serumet. Top-notch, säger man ens så längre?!

eucerin ultra sensitive
Bästa Dagkräm Eucerin UltraSENSITIVE S Care Dry Skin, 189 SEK

Med känslig hy kommer ofta svårigheter med att hitta bra krämer, för allt innehåller parfym och alkohol… grr! Men när jag var på DBexpo i januari fick jag upp ögonen för Eucerin och har nästan exklusivt använt just UltraSENSITIVE-serien. Bra skit som man brukar säga!

kvällsrutin molkan
Bästa Nattkräm
 Eucerin Hyaluron-Filler Night Cream, 289 SEK

Det är helt enkelt en vanlig nattkräm med hyaluronsyra. Just denna nattkrämen känns mer som en balm i konsistensen, ganska fast – vilket jag gillar. Huden känns väldigt återfuktad och spänstig på morgonen för att ta an dagens äventyr.

clinique pep-start eye cream
Bästa Ögonvårdsprodukt
 Clinique Pep-Start™ Eye Cream, 245 SEK

För det första, jag är skitdålig på att använda ögonkrämer – det är lite av en fobi. Men en ögonkräm jag faktiskt gillat är denna från Clinique. En blandning av sju peptider [bl a. hyaluronsyra och veteprotein] samt lugnande och energigivande ingredienser [bl a. koffein och algextrakt] ger mig återfuktat ögonområde utan irritation. Man får vara glad för det lilla.

Kroppsvård

the body shop spa of the world
Bästa Återfuktare 
The Body Shop Hawaiian Kukui Cream, 325 SEK

Repris från 2015. Hur ska jag kunna förklara doften på den här underbaringen? Luktar så gott! En riktigt kraftig och tjock kroppskräm som går lätt och snabbt in i huden.

Bästa BUS-produkt N/A

Jag måste säga att jag inte har använt så mycket BUS-produkter under 2016, jag har varit alldeles för lat.

travel bag suncare skin care
Bästa Solskydd
Hawaiian Tropic Satin Protection Sun Lotion Ultra Radiance SPF 50, 199 SEK

Hawaiian Tropic är en av mina favorit när det kommer till solskydd då jag är sjukt förälskad i den söta kokosdoften. SPF 50+ är viktigt eftersom huden inte är van med sol efter vintern.  Ultra Radiance-formulan ger detta solskydd din hy en fin lyster, tränger in i huden snabbt och ger ett härligt skydd mot solens skadliga strålar.

Dusch & Bad

the body shop piniata colada
Bästa Duschkräm The Body Shop Piñita Colada Shower Gel (LE), 85 SEK

WHY The Body Shop? WHY?! Varför var det här bara en limited edition? Sommaren doft från The Body Shop gick åter igen i drinkarnas tecken, denna gång i Piña Colada. Jag visste att jag skulle köpt på mig ett par flaskor, för det jag gjorde var att ta med mig hela serien på min semester – så varje gång jag använder någon av produkterna så kan jag drömma mig bort till värmen! Både doft och funktion är perfektion!

the body shop spa of the world

Bästa Kropsskrubb The Body Shop African Ximenia Scrub, 295 SEK

Helt ärligt har jag inte använt så mycket kroppsskrubb i år, utan har mest använt skrubbhandskar till detta. Men den jag har använt lite då och då är faktiskt Ximenia Scrub som har ytterst små skrubbkorn i en ganska tjock/hård balmkonsistens. Den ger mig en härligt len hud utan att kännas flottig.

Bästa Badprodukt N/A

Har tyvärr inte haft tillgång till något badkar detta år heller så jag har heller inte testat något nytt.

Hår

lush schampokaka jason and the argan oil
Bästa Schampo Jason And The Argan Oil Schampokaka, 109 SEK

Jag har testat så jäkla många skitschampon i år, från alla möjliga märken – men de som aldrig gör mig besviken är LUSH schampokakor. Min senaste upptäckt heter “Jason and the Argan Oil” och innehåller som väntat arganolja samt ros absolut för en härligt blommig doft.

travel bag suncare skin care
Bästa Hårvårdsprodukt Uniq One All in One Hair Treatment Coconut, 155 SEK

En allt-i-allo produkt som har gjort mitt hår lite följsammare samtidigt som att den skyddar håret mot både UVA- och UVB-strålar. Eftersom jag är ganska lat och ointresserad när det kommer till mitt hår så vill jag att det ska gå snabbt och enkelt. Så en sprayflaska med kokosdoftande innehåll känns rimligt!

Bästa Torrschampo TRESemmé Translucent Dry Shampoo, 85 SEK

Nu hade jag visst ingen bild på produkten, men jag tror inte att det gör någonting. Torrschampot har en behaglig söt doft, lämnar inget vitt puder i hårbotten och fungerar riktigt bra för sitt pris. Jag har använt ett x antal torrschampon i år och kan meddela att det är ett problem för mig med mörkt hår att hitta något som inte förstärker mina få grå strån.

.

Vad är dina bästa hud- & hårvårdsfavoriter 2016?

2 kommentarer

Karin 7 januari, 2017 - 11:40

Älskar också luna play, elemis-oljan och Codage-serumet! De är med i min best of-hudvård som kommer upp snart

Sandra 15 januari, 2017 - 09:33

Vi hade två likadana iaf 🙂 Pep-start, jag har också svårt för ögonkrämer, men den här älskar jag & sen h¨årskyddet all in one coconut. Det enda jag får passa mig för är att ha den för högt upp (nära hårbotten) för då blir hela min schamponering förstörd, haha! Jag blir galen på mitt hår. Försöker hålla mig till två tvättar i veckan, men det är ju så svårt!

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer