Best in Beauty 2016: Smink

av Malin
172 visningar 16 Minuter läsning

Nu är vi inne på årets sista vecka (när jag började det här inlägget) det nya årets första vecka och det är hög tid att kora 2016 års bästa skönhetsprodukter. Vi börjar givetvis med min favoritkategori; Smink.


Smink – Bas

no7 airbrush away primer
Bästa Primer
No7 Airbrush Away Pore Minimising Primer, 199 SEK

I somras fick jag hem två primers från Boots No7, varav Pore Minimising har varit den mest använda från att jag fick hem den. Den ger mig ett snyggt resultat och sitter bra hela dagen. Har tyvärr inte testat så många andra nya primers i år och denna från Boots är liksom den jag sträckt mig efter varje gång jag sminkar mig.

isadora nude cushion foundation
Bästa Foundation IsaDora Nude Cushion Foundation, 249 SEK

IsaDoras Nude Cushion kniper förstaplatsen igen! Om jag kikar på mina sminkningar under året så använder jag denna 7/10 gånger, just för att nyansen 10 Nude Porcelain är en perfekt färg för mig och att appliceringen med den tillhörande applikatorn ger ett så fint resultat. Det jag gillar med den är att man kan välja en lätt täckning till att kunna bygga upp till nästintill full täckning. En mycket prisvärd foundation.

Eucerin Hyaluron-Filler CC Cream
Bästa BB/CC Cream Eucerin Hyaluron-Filler CC Cream, 269 SEK

En lätt och härlig CC Cream som gränsar till att vara hudvård. Med bioaktivt glycine saponin som stödjer hudens egen produktion av rynkutfyllande hyaluronsyra. Jag gillar den för att den ger en lätt och fin täckning och samtidigt känns huden återfuktad – men inte kladdig.

estee lauder perfectionist cp+r serum double wear concealer loose powder
Bästa Concealer Estée Lauder Double Wear Concealer SPF 10, 305 SEK

En ganska tjock och koncentrerad formula som täcker bra både under ögonen, på ojämnheter och för highlighting. Jag gillar att den inte lägger sig i veck, utan den smälter in och lägger sig jättefint på huden. Jag har nog använt den här exklusivt tillsammans med UD Naked Skin Concealer under året och jag faller alltid tillbaka till dessa två. Dessutom är nyansen Light perfekt för mig, så där lagom blek med lite gula undertoner.

Smink – Finish

best in beauty 2015 molkan puder
Bästa Puder bareMinerals Blemish Remedy Foundation, 395 SEK

Detta blir en exakt repris från 2015, en puderfoundation jag exklusivt använt sedan jag fick hem det. Alltså, det blir så snyggt på huden och har många bra ingredienser för att inte bara dölja, utan också hjälpa huden. Den innehåller bl a. Aloe som återfuktar, Aspenbark & Tea Tree-olja som främjar en klarare och jämnare hudton, Salicylsyra som förebygger nya utbrott & blemmor. Jag har inte haft en liten finne eller blemma sedan jag började använda detta puder – och då har jag inte ändrat så många andra rutiner.

perfect blush isadora new fall autumn 2016
Bästa Rouge IsaDora Perfect Blush – 52 Pink Glow, 199 SEK

I höstas lanserade IsaDora sina nya rouge och jag blev helt förälskad i nyansen 52 Pink Glow. Ett persikorosa rouge med ett subtilt guldskimmer som bara ger ett grymt glow. Det går att bygga upp intensitet, men det kan också bara ge en hint av färg. Jag tror att jag snart kommer att få fram botten på den eftersom jag använt den så mycket. Så fin!

nabla shade & glow blossom blush
Bästa Bronzer NABLA Cosmetics Shade & Light – Saint-Tropez, € 13,90

En superfin varm brun nyans med lite glow. Varför jag gillar just den här bronzern är just för att den har lite glow i finishen. Det blir ett fint solkysst resultat. Det finns egentligen inte så mycket att säga, men ni kan kika in swatches i inlägget.

Bästa Contouringprodukt NABLA Cosmetics Shade & Light – Gotham, € 13,90

Ytterligare en vinst för NABLA. Denna contouringnyans är en ljus gråbeige (taupe) nyans som passar perfekt för mig som är så blek. Nyansen Gotham ger det där perfekta illusionen av riktiga skuggor. Pudret är så fint och så silkigt att det är enkelt att få snyggt på huden och ger ett naturligt resultat.

mac cosmetics fix+ lightscapade
Bästa Highlighter MAC Cosmetics Mineralize Skinfinish – Lightscapade, 295 SEK

Hur mycket jag än vill säga att MAC Extra Dimension Skinfinish, men jag har använt dem för lite för att kunna bilda mig en åsikt om hållbarhet osv. Men MAC MS i nyansen Lightscapade är så fin. En ljus champagnenyans med inslag av vitblåa reflexer. Den är snygg från applicering till avsminkning. Jag gillar den t o m. på bart ansikte.

LH cosmetics infinity palette the basic kit
Bästa Ansiktspalett LH Cosmetics Infinity Palette, 399 SEK

En palett som fungerar till hela ansiktet; contouring, highlighting, rouge, bryn och som ögonskuggor. Jag gillar variationen i nyanserna, produkterna är i bra kvalitet och pigmentrika, förpackningen är slim och minimalistisk. Jag har fått tillbaka skaparglöden med hjälp av den här paletten. Good job Linda!

Smink – Ögon

urban decay eyeshadow primer potion
Bästa Ögonskuggsprimer
Urban Decay Eyeshadow Primer Potion Anti-Aging, 135 SEK

En primer som inte bara håller vad den lovar med att hålla ögonskuggorna på plats, utan ska dessutom ha anti-agingegenskaper. Jag gillar också att den hjälper till att framhäva ögonskuggorna. Tillsammans med NYX High Definition Eye Shadow Base så är det två av mina mest använda primers.

nabla goldust collection
Bästa Singelögonskuggor NABLA Eyeshadow, €9,90/€11,50

Åter igen vinner NABLA ögonskuggsfighten. Jag gillar de pigmentrika skuggor i alla möjliga färger och finishes, med allt från supermatt till glitterexplosion. Jag gillar att de har ögonskuggorna i singelbehållare och i sk. “pans”. Det finns något för alla och de är så grymma!

nabla potion paradise collection cream eyeshadow
Bästa Krämögonskuggor NABLA Cream Eyeshadow €11,50

Jag har alltid haft svårt för krämögonskuggor eftersom jag har så oljiga ögonlock, men Nabla slår igenom med sin magiska formula som verkligen sitter! Jag vet inte hur de gjort eller vad för slags magi de använt, men dessa är de enda krämskuggorna som fungerar på mig. De har en mousseliknande formula som är enkel att blanda ut – dock måste man vara snabb, för när de torkar så sitter de där!

nyx the halo look Ultimate Shadow Palette Pro Lip Cream Palettenyx the halo look Ultimate Shadow Palette Pro Lip Cream Palette
Bästa Ögonskuggspalett NYX Ultimate Shadow Palette – Smokey, 209 SEK

En palett helt i min smak; med lila, blåa, gröna och murriga nyanser. En palett med både skimriga och matta nyanser för att både skapa vardagssminkningar, men också intensiva ögonlooker. Skuggorna har bra pigment, är krämiga och är lätta att jobba med.

isadora beauty heroes eurovision song contest 2016
motd isadora beauty heroes
Bästa Mascara 
IsaDora Grand Volume Lash Styler, 189 SEK

En mascara med en gummiborste med två olika form för att ge både längd och volym. IsaDoras senaste mascaror har haft en perfekt formula – varken för torr eller för vattning, utan har nästan som en geléig konsistens.

lancôme hypnôse volume-á-porter sourcils styler grandiôse liner
Bästa Eyeliner Lancôme Grandiôse Liner, 365 SEK

En kärlek jag hittade i höstas och har använt den 9/10 gånger när jag sminkat mig sedan dess. Vad som gör den här så speciell är att man kan vinkla skaftet 35° åt två olika håll. Jag gillar den mattsvarta finishen som ändå känns följsam och som inte krackelerar.

valentine's day makeup tutorial alla hjärtans dag sminkning
Bästa Lösögonfransar Eylure Exaggerate Eyelashes No. 141, 69 SEK

Åter igen är det här en av de svåraste kategorierna då jag har flera favoritmärken beroende på vad jag känner för. Men Eylure har dominerat och jag gillar att de har olika kategorier för olika looker, bl a. Dramatic, Texture, Definishion, Naturals osv. Banden är mjuka och lättarbetade, plus att priset är helt fantastiskt!

Och just No. 141 har tagit mig med storm. De är långa, inte speciellt tjocka, men väldigt vispiga.

Smink – Ögonbryn

nabla brow universe brow pot
Bästa Ögonbrynspenna NABLA Brow Divine, € 11,90

En mjuk och superenkel brynpenna att applicera, den är självvässande och spetsen är yttepytteliten så att man kommer åt och kan ge brynen stråliknande drag. Den vann kampen i första delen av Eyebrow Smackdown (har inte kommit längre än…). Färgen Neptune är en mellanmörk kall nyans som passar mig som handen i handsken.

nabla brow universe brow pot
Bästa Ögonbrynspomade NABLA Brow Pot, € 11,90

Mjuka och pigmentrika brynpomades i 4 färger (än så länge). Blir superfina och jämna på brynen, lätta att jobba med. Neptune och Uranus är de jag har kunnat använda, mörka och kalla nyanser och de passar mig jättebra. Jag har inte upplevt att de har torkat ut i samma bemärkelse som t ex. Anastasias Brow Pomade – utan de har hållit sig krämiga. Hållbarheten är riktigt bra och jag har heller inte upplevt att de har försvunnit under dagen eller att de kladdat ut om jag råkat ta på brynen.

make up store microshadow shade collection
Bästa Ögonbrynspuder
 Make Up Store Microshadow Shade Collection, 285 SEK

En mörk, kall gråbrun nyans med matt finish som känns väldigt användbar, både till bryn, ögon och shading. Pigmenteringen är superb och resultatet blir jämt. Jag har använt den här puderprodukten mest till mina bryn då jag tycker att den ger ett så fint och mjukt resultat. Med en liten vinklad borste fixar jag seriöst brynen på 2 minuter.

lancôme hypnôse volume-á-porter sourcils styler grandiôse liner
Bästa Ögonbrynsfix Lancôme Sourcils Styler Eye Brow, 275 SEK

En brynfix som både färgar och formar brynstråna. Jag gillar att denna är en riktigt mörk färg så att de få glesa strån jag har syns då jag gillar att använda ganska mörka brynprodukter. Jag gillar också att formulan är gelbaserad så att produkten distribueras jämt på stråna. Den gör sitt jobb väldigt bra att både lägga stråna på plats och att ge ett hållbart bryn hela dagen.

Smink – Läppar

dior summer news 2016
Bästa Läppbalsam Dior Addict Lip Glow Pomade, 360 SEK

Ett lyxigt läppbalsam som ger mycket återfuktning och en ytterst subtil färg. Jag gillar den för sin förpackning, en klämtub med en gummiapplikator – det känns hygieniskt. Doften har en hint av blommor/ros som inte blir för mycket. En liten lyxig detalj i vardagen.

lip desire lipstick lipliner scuplting isadora
Bästa Läppenna IsaDora Sculpting Lipliner Waterproof, 89 SEK

Ska jag vara ärlig har jag inte använt så mycket läppennor under året – eller ja, de jag har haft innan kommer från IsaDora och då blir det svårt att jämföra med något annat. Dock gillar jag verkligen de nya pennorna från just IsaDora som de lanserade i höstas. Riktigt pigmenterade och hållbara läppennor i samverkande färger till läppstiften som lanserades samtidigt.

nyx full throttle lipsticks
Bästa Läppstift NYX Full Throttle Lipstick, 79 SEK

Riktigt bra och pigmentrika läppstift – som dessutom är vattenfasta! Kommer i många snygga färger i smala hylsor som gör det enkelt att få ett snyggt resultat. Mina favoritnyanser är 01 Con Artist och 06 Night Crawler (den mörkaste nyansen på bild).

nyx liquid suede cream lipstick swatch
Bästa Flytande läppstift NYX Liquid Suede Cream Lipstick, 99 SEK

Jag har alldeles för lite kött på benen angående Anastasias Liquid Lipsticks som jag fick hem i december, så de som jag har använt mest kommer från NYX och den mest omtalade nyansen heter Stone Fox som kan ses ovan. Lättapplicerade, krämiga läppstift som sitter snyggt.

anastasia liquid lipstick lipgloss eyeshadow
Bästa Läppglans Anastasia Lipgloss, 229 SEK

Jag har inte hunnit använda dem speciellt länge men de är krämiga och mjuka och vid första applicering kände jag bara instant love! Den vaniljiga doften samt den mjukgörande formulan är som inga andra läppglans om jag ska vara ärlig. De är också väldigt lätta att applicera och få snygga på läpparna. Det som utmärker sig är att de är riktigt pigmenterade och känns 0% kladdiga, inte ens en tendens till kladd vilket imponerade på mig. Jag har t o m. använt nyansen Vintage som läppbalsam den senaste tiden.

.

Vad är dina sminkfavoriter för 2016? Har du några tips till mig inför 2017?

4 kommentarer

Jennisbeauty 3 januari, 2017 - 22:55

Ohhh! Så bra lista. Mycket man blir sugen på att testa 😀 Skulle varmt rekommendera Rebecca Stellas foundation om du inte testat den! Så länge man har i åtanke att nyanserna är lite mörka. Urnöjd med min!!!

Malin 5 januari, 2017 - 16:01

Tack fina du! Åh, jag har hört jättebra om hennes foundation. Måste testa, tack ❤️

Frida Ekholm 4 januari, 2017 - 11:37

Åh vad inspirerad jag blev av ditt inlägg! Ögonskuggorna från Nabla var ju helt magiska, har inte testat det märket innan men borde nog göra det nu 🙂

Malin 5 januari, 2017 - 16:03

Tack så jättemycket fina du ❤️ Rekommenderar väldigt mycket från NABLA, och vill man inte handla från deras egna hemsida finns de även på brallis.se och craycray.

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer