Medvetenhet och cykliska silikoner

av Malin
110 visningar

Idag tänkte jag skriva om den här nya primern från Max Factor, men jag känner att inlägget mer kommer att handla om cykliska silikoner då första ingrediensen till den här produkten är Cyclopentasiloxane, vilket inte är ovanligt gällande primers, foundations och concealers.

Cykliska silikoner misstänks i större mängder inte bara påverka lever, andningsorgan och fertilitet utan är också skadligt för miljön.

Max Factor Smooth Miracle alltså. En primer som ska ge en jämn och naturlig bas, ge lyster och återfukta huden.. So they say.

max factor smooth miracle primerMax Factor Miracle Smooth Primer, 149 SEK

“Hjälper omedelbart till att jämna ut porer och hudstruktur, den får också din foundation att lägga sig jämnare och får den att sitta kvar längre. En silkeslen primer för en silkeslen felfri finish!”

max factor smooth miracle primer

Jag har under det senaste året försökt att begränsa mitt användande av cykliska silikoner i både hälso- & miljöaspekt. Därför kommer jag inte att använda den här primern. Just so you know.

Och vet ni? För mig är både min hälsa och miljön viktig och därför tackar jag ofta nej till pressutskick som jag vet att jag inte kommer att använda eller med såna produkter som för mig är tveksamma. Skönhetsbloggandet bidrar oerhört mycket till det här konsumtionssamhället. Och jag vet att en person kan göra allt, men om jag kan göra något så blir jag glad.

Hur tänker ni kring cykliska silikoner nu för tiden? Efter Apotekets kampanj förra hösten känns det som att diskussionen lagt sig en aning – men hos mig ligger det i åtanke varje gång jag får hem en ny produkt.

Har du några silikonfria favoriter? Dela jättegärna med dig av dem i kommentarsfältet nedan!

5 kommentarer

Annika 6 oktober, 2016 - 10:06

Det här hade jag pinsamt nog inte riktigt koll på. Tack för uppmärksammandet. Ska tänka på det här.

den pyttelilla gudinnan 6 oktober, 2016 - 15:47

Jag tänker likadant och försöker alltid kolla upp vad mina produkter innehåller så jag kan undvika skadliga ämnen. Har ingen anskiktsprimer, men har en ögonprimer från makeupstore som jag tror är fri från hemskheter(har inte förpackningen här just nu). Den lämnar en del att önska dock men jag har inte hittat en som jag verkligen gillar så om du har tips vore det trevligt!

Molkan 6 oktober, 2016 - 16:48

Jag ska forska i det! 🙂

Elin 6 oktober, 2016 - 23:02

När det gäller hudvård undviker jag generellt silikoner och mineraloljor som är skadliga/ej nedbrytbara i miljön och som inte heller gör något för huden utan enbart lägger sig på ytan. Det är så svårt med smink dock, det finns ju inga foundations eller concealers utan silikoner el mineraloljor! Tror Too Faced har en primer utan silikoner dock. Brukar du undvika parabener?

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer

Cookie policy