Ride or Die Makeup Tag

av Malin
100 visningar 9 Minuter läsning

Jag blev taggad av den otroligt talangfulla och vackra Ida i att göra Ride or Die Makeup Tag som går ut på att lista sina absoluta favoritprodukter, om man bara får välja en produkt i varje kategori (typ om jag bara fick ta med mig en av varje till en öde ö). Let’s go!

Jag kör på originalkategorierna från Jaclyn Hill.

PRIMER

Primer är ofta det som får mina sminkningar att antingen bli en ‘hit or miss’. Och den primer som överraskat mig positivt flest gånger är Lumene CC Color Correcting & Blurring Primer. Det är den jag sträckt mig efter mest. Men nu är den slut. (Innehåller Cyclopentasiloxane och Cyclohexasiloxane)

FOUNDATION

Det här är så svårt! För beroende på årstid och mitt hudtillstånd så vill jag använda olika foundation, men mitt rent spontana svar blir IsaDora Hydralight Foundation. En vattenbaserad foundation som ger mig medeltäckning och en matt finish. Prisvärd också! (Innehåller Cyclohexasiloxane)

ride or die makeup molkan concealerCONCEALER

Urban Decay Naked Skin Concealer, alla dagar i veckan! En lätt, men ändå fullt täckande concealer som lägger sig snyggt på huden. Jag använder Fair Neutral som är den ljusaste nyansen, vilket är bra då jag använder den som highlight under ögonen. (Innehåller Cyclopentasiloxane)

PUDER

Sedan förra hösten har jag använt bareMinerals Blemish Remedy Foundation som puder, vilket ger mig extra täckning. Lägger sig sjukt bra på huden och blurrar liksom ut “stora porer” och andra ojämnheter. Måste köpa ny nu då min ljusaste nyans (01) håller på att ta slut. Praise the lord and pass the ammunition!

FIXERINGSPUDER UNDER ÖGONEN

Oftast använder jag nyansen Sand från Anastasia Contour Kit, eller nämnd produkt ovan.

ride or die makeup molkan rougeROUGE

Mitt mest älskade rouge heter theBalm Hot Mama. Ett persikorosa rouge med guldskimmer. Det ger en superfin rosig färg och en härlig lyster. Jag tror att detta kan passa vem som helst och på mörkare hudtoner t o m. som en grym highlighter.

BRONZER

Sorry to say, men det är en Limited Edition-produkt. MAC Studio Sculpt Defining Powder i nyansen Delicates lanserades i Wash & Dry-kollektionen 2015. Nyansen kan eventuellt vara motsvarande Medium Dark i det fasta sortimentet, men jag kan inte lova något. Formulan är en lätt gelformula, enkel att blanda ut och nyansen är utomjordisk. Jag brukar använda den med en stor bronzerborste och det tar, utan att överdriva, 3 sekunder för den att bli snygg vid applicering.

ride or die makeup molkan highlighterHIGHLIGHTER

Länge var min favorithighlighter som många andras Mary-Lou Manizer från theBalm – men hon har nu fått sätta sig på avbytarbänken och lämna plats för MAC Mineralize Skinfinish i nyansen Lightscapade. Just denna ljusa kalla nyans passar mig så bra eftersom jag är ungefär lika vit som ett spöke.

MASCARA

En riktig kluring. Jag har två solklara favoriter… men om jag måste välja någon av dem får det faktiskt bli Grand Volume Lash Styler från IsaDora. Den ger både längd och volym, samt att den inte kletar vid applicering (helt individuellt iofs) eller smular under dagen. Den är så nära man kan komma en perfekt mascara.

EYELINER

L’Oréal Paris Super Liner Gel Intenza 24H Eyeliner, en oerhört älskad och använd produkt som jag nu ser ska utgå. NOOO! Men som tur är har jag i alla fall en backup. En eyeliner i glasburk med en krämig och lättjobbad formula. Det jag gillar med gel är att man kan jobba länge utan att den torkar och smular inte på samma sätt som en flytande.

ride or die makeup molkan eyebrowÖGONBRYNSPRODUKT

Det här är också jättesvårt eftersom jag skiftar oerhört när det kommer till brynprodukter. Det senaste halvåret har jag mer eller mindre bara använt en vanlig ögonskugga, men jag måste nog ändå säga Anastasia Dipbrow Pomade då jag har använt den rätt mycket. Den blir snygg på, enkel att använda och håller väldigt länge!

LÄPPSTIFT

Åh, också svårt. Men mitt to-go läppstift har länge varit Maybelline New York Color Drama i nyansen 630 Nude Perfection. En snygg nudefärg i en formula som sitter superbra – till och med mat och dryck. Kan inte komma på något läppstift jag använt och älskat mer förutom utmanarna Twist-Up Matt Lips från IsaDora, men där har jag egentligen inte hittat någon favoritnyans – så vi skippar dem.

FLYTANDE LÄPPSTIFT

Nu ska jag erkänna att jag inte testat jättemånga olika flytande läppstift – så de jag har använt mycket är NYX Liquid Suede Cream Lipstick i den gråblå färgen Stonefox, jag gillar konsistensen och att de torkar snabbt men inte känns knastriga eller smular. Jag gillar också att det finns många roliga färger (det har dessutom kommit ännu fler fina färger nu) så att det finns något för alla.

LÄPPGLANS

Inte ett jättefan av just läppglans, men om jag måste välja något så får det bli IsaDora Twist-Up Gloss Stick i nyansen 17 Sorbet som är ett persikofärgat fast läppglans. Syns eller känns egentligen inte så mycket, men ger fin glans utan kladd.

ride or die makeup molkan eyelashesLÖSFRANSAR

Utan tvekan Eylure Exaggerate N° 141! Långa och vispiga med tunt och medgörligt band. Löve it!

ÖGONSKUGGSPALETT

Detta är också supersvårt eftersom jag använder olika typ jämt. Men en palett jag ofta faller tillbaka på är Sleek i-Divine Eye Shadow Palette i Ultra Matte V2, en palett som jag använder till både bryn och ögon och har både neutrala och färgglada nyanser. Priset ligger på 129 SEK, vilket är toppen!

SETTING SPRAY

Jag gillade verkligen Makeup Revolution Oil Control Makeup Fixing Spray, tills pumpen gick sönder och jag hade inget att ersätta den med… Har testat andra men faktiskt inte gillat dem så mycket som den.

ride or die makeup molkan perfumePARFYM

Okej, detta är också skitsvårt eftersom jag byter parfym beroende på årstid och humör. Min absoluta favoritdoft (egentligen inte parfym) är Victoria’s Secret Love Spell, men fick sin utmanare i somras. Juicy Couture Viva la Juicy Rosé ÄR min nya signaturdoft. Fräsch men samtidigt både fruktig och blommig som en ljuv sommardag ♥

.

Jag taggar i min tur Vintertroll, Helen Torsgården, Jennifer Ruuska och Wysteriia.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer