Cellförändringar

av Malin
56 visningar 1 Minuter läsning

Inte trodde jag att jag skulle drabbas. För det är någonting som bara händer andra. Är det inte alltid så?

I somras var jag på kontroll. En helt vanlig undersökning man får göra var 3:e år från att man fyllt 23. Jag fick sedan svar att jag hade svåra cellförändringar. För att förhindra att det blir cancer i framtiden ska de göra en lättare operation. Imorgon är det min tur och jag kan inte förneka att jag är rädd även om jag vet att det inte är farligt!

Ett tips från coachen; Gå på cellprovtagningar och undersökningar! Även om det känns jobbigt eller läskigt så är det ju bättre att de upptäcker det i tid och kan göra något åt det. En vill ju slippa cancer så länge det går.

Önska mig lycka till!

13 kommentarer

Camilla 12 september, 2016 - 12:32

Åh, sånt är aldrig roligt. Jag har också haft förändringar och gjorde en konisering. Själva ingreppet i sig är ju inte så dramatiskt, men allt runtomkring känns så skört och skrämmande. Stor kram på dig! <3

Emilie 12 september, 2016 - 12:54

Hjärtat! Jag kan bara föreställa mig din känsla just nu och kan bara gå på min egen lilla knut när jag såg det här. Ta hand om dig och lycka till i morgon <3

Mona 12 september, 2016 - 12:54

Åh, det kommer gå bra! Det är klart att man blir nervös. Min kompis har också fått cellförändringar och såklart tänker man direkt det värsta.. men fick veta från en läkare att de jobbar förebyggande och att de flesta cellförändringar inte utvecklas till något mer men att man tar det säkra före det osäkra och opererar hellre. Styrkekramar! <3

Des 12 september, 2016 - 13:23

Lycka till, jag håller tummarna för att allt går bra!

Lotta 12 september, 2016 - 13:35

Det kommer att gå bra. <3

Emma - BeyondBeauty.se 12 september, 2016 - 14:40

Åh… Lycka till!!!!! 🙂 Det kommer gå bra. Kram!

Annika 12 september, 2016 - 15:58

Ska du göra en konisering?
Jag hade förändringar när jag var 25 år och tog bort genom ett sånt ingrepp. Det i sig var ingen fara tycker jag. Har inte heller fått tillbaka några förändringar och nu är jag snart 42 år.
Dock kan jag inte minnas att jag fick veta någon grad på mina förändringar, bara att de fanns där.

Ninni 12 september, 2016 - 16:52

Jag har haft samma grej två gånger. Båda gånger har jag blivit sövd och skrapad. Det visade sig inte vara någon fara alls, men de behöver kolla upp det. Känns tryggt. I de allra flesta fall är det ingen fara. Operationen som de gjorde var inte alls läskig. jag blev sövd (ganska intressant känsla och inte läskig tyckte jag). Sjukvårdspersonalen fick mig att att känna mig så väl omhändertagen och de har gjort detta så många gånger förut. Jag tycker inte du ska oroa dig. Det kommer säkert att gå fint! 🙂 Jag blödde lite efteråt och det kändes som en lindrig mens som gick över på några dagar. Kram och lycka till!

Helena Rönnblad 12 september, 2016 - 20:27

Åh <3 <3 Min första kallelse som fortfarande ligger bredvid spisen och skriker på mig varje dag. Borde väl ta tag i det där jag också, iiih. Lycka till imorgon!!!

Madde 12 september, 2016 - 20:46

Jag fick också göra en sån operation i vintras, under narkos dessutom! Det gick så bra, ingen smärta eller nåt efteråt. Det kommer gå bra för dig med! Lycka till

Anna 12 september, 2016 - 21:53

Tänker på dig och önskar dig allt gott imorgon!

Lotta 13 september, 2016 - 11:54

Lycka till! Tänker på dig!
När jag var ung och nygift fick jag reda på att jag hade något (kommer inte ihåg om det var cellförändringar han sa, gynekologen. Meddelandet fanns på telefonsvararen när jag kom hem från bröllopsresan mitt i natten…) Fick ta om provet som tack och lov var normalt då.
I förra veckan gjorde jag mammografi. Har ångest nu innan brevet kommer hem. Tänk om det står att det måste tas om?
Så jag kan sätta mig in i din situation.
Lycka till igen, det går säkert bra!
Kram!

Jenny 20 september, 2016 - 11:13

Nu är ju detta ett par dagar sedan, men jag ville skriva och säga att jag hoppas det gick bra med operationen!
Och dela med mig av att jag har haft cellförändringar, det senaste provet var dock normalt. Men nästa vecka är det dags för kontrollen då jag kallas varje år för att jag haft förändringar. Är lite rädd att förändringarna kommit tilllbaka…

Kramar <3

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer