Goodies från Emite Make Up

av Malin
1 kommentar 2 visningar

Innan jag åkte på semester fick jag hem ett paket från Emite Make Up, ett svenskt sminkmärke framtaget mot makeupartistens krav på pigmenthalt och long lasting effekt, perfekt för studioarbete och professionellt salongsbruk.

Jag blev först introducerad av produkterna via Mariart School of Makeup & Hair där jag blev sminkad av fina Jennifer när hon pluggade där, men också genom Glossybox.

emité make upVad jag blev extremt störd på när jag fick hem produkterna var de onödigt stora ytterförpackningarna. Kolla på ögonskuggorna… I en ytterförpackning som inte enes skyddar produkten och är 4 gånger så stor som den skulle behöva vara i ett hölje av plast. Mycket onödigt när märket ändå är ganska inriktat på omtanke och miljö i övrigt.

emité make upMicronized Eye Shadow – LAUR & TULI, 170 SEK

Micronized Eye Shadow är en högpigmenterad ögonskugga som är helt fri från olja, nickel, parabener och parfym. Pigmentet är mikroniserat för att underlätta applicering och för att skapa ett jämt och fint resultat. Ett utmärkt val för linsbärare eller för de med känsliga ögon. Mikroniserings-processen gör även att ögonskuggan blir lättarbetad och motverkar kornigt resultat.

emité make up emité make upMicronized Pressed Powder – HAZE, 280 SEK

Micronized Pressed Powder är ett olje- och parfymfritt transparant pressat puder som ger en silkeslen och blankfri hy. Dess formula är mikroniserat vilket ger en extra mjuk känsla och ett naturligt resultat. Micronized Pressed Powder innehåller mineralen mica som reflekterar ljus, den ger vacker lyster samt har utslätande effekt, perfekt för att ge en lyxig känsla på makeupen.

emité make upCorrect & Conceal Wheel, 310 SEK

Correct & Conceal Wheel är en högpigmenterad concealer där en liten mängd räcker till för att dölja och färgkorrigera mörka ringar under ögonen, ytliga blodkärl, plitor samt andra missfärgningar. Correct & Conceal motverkar även torr hy, fina linjer samt rynkor.

Produkten är uppdelad i tre olika nyanser:

  • Orange, neutraliserar blå toner som t.ex mörka ringar under ögonen samt blemmor
  • Gul, neutraliserar röda partier såsom ytliga blodkärl runt näsvingar och ögonlock.
  • Beige, fungerar som utblandningsfärg samt highlight

emité make upCorrect & Conceal Wheel / LAUR / TULI / HAZE

emité make upEtt par fina basprodukter med bra pigmentering. Concealerhjulet påminner mycket om både MUS Easy Cover All Mix och Viva La Diva 3 in 1 Concealer – alla har mycket tjock konsistens med likadana nyanser för att korrigera och jämna ut hudtonen. Ingen skiljer sig speciellt från den andra i mitt tycke.

Skuggorna är två jättefina nyanser och såna där bra ”att-börja-med” nyanser. Den beigea nyansen LAUR är perfekt att använda till både ögonlocket, i inre ögonvrån, under brynet och t o m. som highlighter. Nyansen TULI är en jättefin mörkröd skugga som är perfekt att ha i globlinjen tillsammans med en svart skugga för att göra en förförisk sotning.

Pudret har jag inte testat då nyansen HAZE är alldeles för mörk för mig – men jag kommer att ha kvar det för att använda när jag sminkar andra.

Har du testat något från Emite Make Up? Vad tycker du?

.

Emite Make Up finns att köpa på deras hemsida och utvalda salonger.

.

produktprover

1 kommentar
0

1 kommentar

Paulina, Skönhetsbloggare 26 augusti, 2016 - 19:50

Jag har testat borstar från dem och jag gillar dem verkligen 😀 Ska bli kul och se om du gillar några av dessa produkterna!

Svara

Skriv en kommentar

1 × 2 =

*Genom att kommentera detta inlägg accepterar du att dina uppgifter sparas och hanteras av molkan.se.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer

Cookie policy