Näring till ögonen med Filorga

av Malin
89 visningar

Hudvårdsmärket Filorga grundades 1978 och har sina rötter i Frankrike. De startade då med cellulära anti-age behandlingar som t.ex mesoterapi, glukolsyra-peeling och fillers. År 2007 lanserade de sina första kosmetiska produkter som är direkt inspirerade av estetisk medicin.

Hudvårdsprodukterna från Filorga erbjuder effektiva anti-age lösningar som innehåller samma ingredienser och koncentration som används inom den estetiska medicinen, t.ex hyaluronsyra, glukolsyra och NCTF, för att effektivt reducera och förebygga synbarheten av åldestecken som fina linjer och rynkor.

filorga optim-eyes patch lotion

I maj lanserade Filorga godis för ögonen, två produkter för att motverka ålder- & trötthetstecken i området runt ögonen.

filorga optim-eyes patch
filorga optim-eyes patch

Filorga Optim-Eyes Patch® (8×2 patches), 475 SEK

En trippelverkande expresskur för hela ögonkonturen, behandlar mörka ringar, reducerar svullnader och rynkor och ger ett omedelbart lyft, allt på endst 15 minuter.

Vitamin PP/B3-tillskott stimulerar mikrocirkulation, vilket kan bidra till att mörka ringar bleknar snabbare.

Två aktiva ingredienser samverkar för att eliminera svullnader. Blåklint verkar sammandragande, stramar upp huden och kontrollerar lymfvätskeansamling. Medan Trollhassel har lugnande egenskaper och förstärker blåklintens anti-svullnad och lugnande effekt.

För återfuktning verkar Karragenan, en typ av alger rik på mineraler och polysackarider, som ger en antirynk- och utslätande effekt.

filorga optim-eyes lotion
filorga optim-eyes lotion

Filorga Optim-Eyes Lotion®, 275 SEK

En trippelverkande makeup remover lotion för ögonen med hudvårdande egenskaper från ett serum, allt i en och samma produkt.

Optim-Eyes Lotion integrerar ett tvåfas-komplex, Oleo-Clean med en oljig- och en vattenbaserad fas, som effektivt och skonsamt rengör ögonkonturområdet och omedelbart tar bort alla spår av make-up, även vattenfast.

Serumet innehåller den senaste generationens Tetrapeptide (Acetyl tetrapeptide-5), som behandlar svullnader och rynkor samt att den också har antiglykation-egenskaper som reducerar hängande ögonlock och minskar mörka ringar. Samt ger en proteinboost med Biochanin A och Tetrapeptide 3 som stimulerar tillväxten av ögonfransar, stärker dess förankring i huden och motverkar fransförlust.

filorga optim-eyes patch lotion

Ögonmaskerna känns supersköna och kylande. Jag har ännu inte sett någon skillnad, kanske att jag känner mig mer återfuktad under ögonen än vanligt – så känslan gör mig mer än nöjd just nu.

Borttagningen/serumet tar bort smink utan problem och det känns som en lyxig produkt. Den känns härlig och återfuktande. Och hur coolt ser det inte ut med de tre skikt som borttagningen har?

Vad tror du om produkterna? Har du testat någon av dem?


UPDATE 07-07-16, 11:10 Nu har jag använt borttagningen ett par kvällar och igår fick jag någon slags reaktion som heter duga. Mina ögon svullnade upp och det gick inte ned på 5 dagar. Så för er med känsliga ögon rekommenderar jag inte denna produkt!

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer

Cookie policy