The Body Shop Skin Defence Multi-Protection Essence

av Malin
39 visningar

Här har vi en av The Body Shops senaste lanseringar. The Body Shop Skin Defence Multi-Protection Essence är “en daglig nödvändighet för att skydda huden mot solskador och luftföroreningar.” K-beauty är något som influerar många företag i form av bl a. serum och essenser – vilket vi också ser hos TBS. Skin Defence är alltså inte en kräm, men heller inte ett serum – utan en essens i fjäderlätt konsistens.

Jag har skrivit om doften Polynesian Island Tiaré och sommarens limiterade kropsserie Piñita Colada som också släpptes nu i veckan.

the body shop skin defence

The Body Shop Skin Defence Multi-Protection Essence

För att skydda huden mot solskador och luftföroreningar har The Body Shop utvecklat sitt starkaste bredspektrum solskydd någonsin.

UVA-skydd: PA++++
Hjälper till att skydda huden från UVA-strålar med kort och lång våglängd. Strålarna med lång våglängd når djupare in i huden och kan bidra till förlust av kollagen och elastin, och därmed accelerera hudens åldrande.

UVB-skydd: SPF 50
Hjälper till att skydda huden från UVB-strålar som gör huden röd och bränner hudens yta.

Mot aggressorer
Hjälper till att skydda huden från externa aggressorer, till exempel miljömässiga föroreningar som försvagar hudens förmåga att hålla sig frisk och fräsch.

Mot glåmighet
Berikad med rödalgsextrakt och C-vitamin, som vårdar huden och hjälper till att ta fram den naturligt fräscha lystern.

the body shop skin defence

När ett företag skriver i pressreleasen att “The Body Shop bryr sig om vad människor använder på huden och har därför skapat den här milda, helt vegetabiliska sammansättningen” så blir jag lite förbannad när den andra ingrediensen är alkohol, en ingrediens som är bevisat uttorkande för huden. Jag gillar oftast TBS produkter och gillar deras värderingar – men här kan jag faktiskt bli lite förbannad, helt ärligt.

Jag tycker att idén är väldigt innovativ och det hade varit så befriande om den hade kunnat få vara så bra. Jag som har känslig och ibland yttorr hy klarar jag oftast inte av alkoholen i produkter då jag blir röd och det svider. Så tyvärr blir det diss från mig, även om det hade kunnat vara bra. För jag gillar att den har både UVA- & UVB-skydd med SPF50 och PA++++, men klarar alltså inte av alkoholen.

Vad tror du? Är du sugen på att testa Skin Defence?

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer

Cookie policy