9 Beauty Hacks – som gör livet lite lättare!

av Malin
73 visningar 2 Minuter läsning

Beauty Hacks är något av en besatthet för mig. Jag älskar när saker är enkla, så idag tänkte jag bjuda på mina favorithacks. Enjoy!

1. Applicera din concealer i en triangel under ögonen istället för endast på huden närmast ögat, på så sätt ljusar du upp hela området vilket gör att du ser piggare ut!

2. Värm upp din ögonfransböjare med en hårtork i några sekunder innan du böjer fransarna, så håller böjen mycket längre.

3. Torra nagelband? Applicera valfri olja för omedelbar fukt, plus att naglarna ser mycket friskare ut med en gång.

beauty hacks

4. Om du har problem med babyhår eller hårstrån som ställer sig rakt upp på huvudet, använd antingen en genomskinlig bryngel eller smörj in dina händer med din handkräm och applicera resterna på de flygiga hårstråna – för att sedan spraya håret med din favorithårspray.

5. Presterar inte din mascara som den brukade? Testa att lägga den i BH:n i 5 minuter för att värma upp den.

6. Om din favoritögonskugga-, puder eller bronzer gått sönder, laga dem med det du har i väskan – alcogel eller flytande handsprit.

beauty hacks

7. För lite sömn? Ett snabbt trick är att applicera en beige eyeliner på vattenlinjen som ger ett intryck av ett större och piggare öga!

8. Om håret känns på gränsen för att behöva tvättas, applicera torrschampo innan du går och lägger dig – så absorberas oljorna under natten utan att ditt hår känns sprött eller att du blir vit i hårbotten.

9. Visste du att kokosolja kan användas till typ allt? Sminkborttagning, återfuktning av både hår, hud och läppar och till rakning..

Vilka är dina bästa Beauty Hacks?

2 kommentarer

den pyttelilla gudinnan 22 maj, 2016 - 21:29

1. om man inte vill ha mascara på överfransarna men ändå ha lite mer definition på ett naturligt sätt, ta en mycket tunn pensel med lite mörk ögonskugga och liksom tryck in penseln precis på fransraden. jag föredrar att använda mörkblå ögonskugga, färgen syns inte i så liten mängd men det ger en extra kick och ögonen ser vitare ut. (man kan såklart kombinera detta med mascara och övrigt smink om man vill)

2. för att få en jämnare linje längs nagelbanden när man lackar naglarna, börja med att lägga penseln lite närmare mitten av nageln än normalt, och vicka försiktigt ut penseln till kanten för att sedan dra ut den mot tippen som normalt. jag tycker det är lättast att först måla mitten, sedan sidorna, och sen dra penseln lite lösare över mitten igen för att jämna ut. obs lacket får inte vara för tjockt och man får vara ganska snabb.

3. när du sminkar dig glöm inte att ta ett steg tillbaka då och då för att se att det blir lika på båda sidor och helheten passar ihop

4. när du precis har tagit rouge på borsten, var väldigt lätt på handen första taget i ansiktet, och svep det lätt över den yta du vill ha det på. då undviker du att få en fläck som blir svår att blanda ut, istället får du en ljus färg som du sen bygger upp och blandar ut samtidigt med cirkelrörelser.

5. för att få ögonen att se större ut, testa att applicera ögonskugga/eyeliner/mascara som du tänkt ha på det undre ögonlocket någon millimeter längre ner än du egentligen tänkt, det gör att ögat ser större ut och sminkningen blir inte lika “hård”, men med samma intensitet och färgstyrka som du vill ha.

6. highligter på amorbågen!

7. om du inte har så stora ögonlock, använd bara eyeliner på den yttre halvan av ögonlocket, och gör som i tips nr 1 på den yttre 2/3. lämna den innersta tredjedelen fri så syns ögonskuggan mer och ögat blir inte så “tungt” som det ibland kan se ut av eyeliner.

Molkan 23 maj, 2016 - 08:38

Superbra hacks! Tack för att du delar med dig <3

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer