Molkan intervjuar: Sofies Skönhetsblogg

av Malin
44 visningar

Sofie Karlsson är en tjej som jag hittade av en slump på YouTube för ca. 2,5 år sedan när “No Mirror Makeup Challange” var som mest populärt och kände med en gång att hon var en härligt jordnära tjej med samma passion för smink och skönhet som jag själv. Att titta på Sofies videor är lite som att ha ett Skype-samtal med sin bästa vän. Har ni inte spanat in hennes YouTubekanal så tycker jag att ni ska göra det nu!

Under Londonresan avslöjades det även att Sofie är en av de nya bloggarna på Daisy Beauty – så kul!

 

Berätta gärna lite om dig själv. Vem är du? Hur ser din livssituation ut?

Jag heter Sofie Karlsson, är 24 år gammal och bor i Norrköping tillsammans med min pojkvän Marcus och våra två kattungar Katniss och Sigurt, aka Sigge! I början av det här året blev jag färdig med skolan och arbetar nu heltid som förskollärare vilket jag tycker är jätteroligt! På fritiden så både bloggar jag om skönhet och gör videos på YouTube som även de oftast handlar om skönhet. När jag inte nördar ner mig i skönhetsträsket så är det serier, filmer och böcker som gäller. När jag är ledig ligger jag allra helst i sängen och äter mackor (jag skulle lätt kunna leva på det – mackoman, jajamen!) och sträcktittar på någon serie eller ser en bra film.

Hur och när kom du på att du ville börja blogga om skönhet och smink?

Jag har alltid tyckt att det varit roligt med smink och skönhet men det var först när jag började plugga på universitetet som det riktiga intresset kom. Då träffade jag min vän Martina som var en riktig beautynörd och hon fick mig indragen i det också! Jag har nästan alltid bloggat eller skrivit av mig på nätet på ett eller annat sätt – det började med dagbok på Lunarstorm, sedan blev det bilddagboken och strax därefter hittade jag bloggandet. På den tiden bloggade jag dock mest om mitt vardagsliv men ju mer intresset för smink och skönhet växte desto mer skönhetsrelaterade inlägg dök upp på min vardagsblogg så i slutet av juni 2013 startade jag min renodlade skönhetsblogg och det ångrar jag inte för en sekund!

molkan intervjuar sofie karlssonFoto: Sofie Karlsson

Vilka är dina 3 bästa budgetfavoriter och varför?

L’Oréal Paris Lumi Magique Primer – en lystergivande primer som verkligen ger ansiktet en fantastiskt fin lyster och håller dessutom min bas på plats betydligt längre än när jag inte använder den.

IsaDora Inliner Kajal – 56 Blonde – en ljus kajal som jag lägger på vattenlinjen för att få mina ögon att se mer öppna och pigga ut. Använder den hela tiden och vill aldrig vara utan den!

IsaDora Volume Lash Styler Mascara – en nyfunnen favorit! Den här mascaran ger mig både längd, volym, fyllighet och separation och den sitter på hela dagen. Förmodligen den bästa mascaran jag har testat från budgetklassen.

Hösten och vintern är på ingång, vilka är dina bästa skönhetstips inför säsongen?

Oj, jag vet inte riktigt! Jag har väldigt torr hy så för mig blir det alltid extra viktigt att återfukta min hy ordentligt under hösten och vintern när kylan kommer. Jag använder gärna ett återfuktande serum under min dagkräm och sedan en fetare kräm under natten. Jag gillar också att sova med en fuktmask 2-3 gånger i veckan för en extra fuktboost. En budgetfavorit är Yves Rocher Intense Hydrating Mask!

Har du några guldklimpar från mindre kända märken eller nyetablerade märken?

Det första jag kom att tänka på när jag läste den här frågan var mina ögonskuggor från indiemärket Sigil Inspired. Det är lösa ögonskuggor som finns i flera spännande och vackra färger, de är väldigt pigmenterade och väldigt lättarbetade. Jag har 7 färger och skulle gärna vilja skaffa fler. Och på tal om indiemärken så måste jag även nämna mina nagellack från märket Emily De Molly – jag har fyra lack från märket och de fyra lacken är de finaste i min samling, vilket säger ganska mycket då jag nog har runt 300-400 nagellack….

molkan intervjuar sofie karlssonSofies guldklimpar från indiemärket Sigill Inspired.

Vilka tre skönhetsbloggare skulle du vilja lyfta fram och varför?

Camelliss Beauty: Camilla och jag verkar vara väldigt lika när det kommer till vårt skönhetsintresse, vilken typ av produkter vi gillar och liknande, vilket gör att Camilla väldigt ofta skriver om produkter som jag redan varit nyfiken på innan eller blir nyfiken på efter att hon har skrivit om det. Jag får massvis med tips på produkter att köpa genom hennes blogg! Camillas recensioner är alltid väldigt informativa och bra och dessutom använder hon ofta färg i sina sminkningar vilket jag älskar!

Honi Beauty: Annas blogg var en av de första skönhetsbloggarna jag började läsa. Hon har alltid grymt snygga bilder och skriver väldigt utförliga och bra recensioner. Dessutom är hon en lika stor MAC-nörd som mig och har superkoll på vilka kollektioner som kommer och när de släpps! Har Anna att tacka för många produkter jag lyckats klicka hem innan de blivit slutsålda! ;D

Midnattsgator/makeup by Erica: Erica gör alltid sååå snygga sminkningar och jag blir alltid inspirerad när jag ser hennes sminkbilder. Hon använder ofta mycket färg vilket vi redan konstaterat att jag gillar och ja, hon är grym helt enkelt!

molkan intervjuar sofie karlsson

molkan intervjuar sofie karlssonHäftiga nagellack från märket Emily De Molly är några av Sofies finaste lack.

Vad är det bästa med att skönhetsblogga?

Det allra bästa är att få skriva om och dela med sig av sitt stora intresse och i samma veva hitta flera som är precis lika nördiga som en själv. Många kan tycka att det låter lite konstigt att ha smink som sitt största intresse, och jag vet inte hur många gånger jag fått höra “Använder du verkligen allt smink?” eller “Men du behöver väl inte mer?” – nej, självklart behöver jag inte mer och nja, allt kanske inte används men det är ju SÅ KUL! Därför är det så härligt att möta människor som är likasinnade, som man kan nörda ihop sig med och som inte tycker man är knasig som samlar på smink! Sedan har jag alltid tyckt det varit jätteroligt att testa produkter och som skönhetsbloggare testar man nytt hela tiden! 😀

Vilken eller vilka skönhetstrender kommer du aldrig att haka på oavsett hur ”inne” det blir?

Man ska aldrig säga aldrig! 😉 Det har varit flera gånger som jag har tyckt något sett konstigt eller fult ut för att sedan prova det själv för skojs skull och älskat det. Därför vågar jag inte säga någon trend jag aldrig skulle haka på, haha!

Tre snabba:

Nya produkter eller Favoritprodukter
Mascara eller Ögonskugga
Rouge eller Solpuder

.

Här kan du läsa fler intervjuer med andra skönhetsbloggare

2 kommentarer

Lackert 10 december, 2015 - 19:00

Följer hennes blogg och tycker hon verkar vara en underbar och jordnära person

Bjooti 10 december, 2015 - 21:45

Åh ja, hon verkar verkligen supertrevlig!

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer

Cookie policy