Daisy Beauty goes London 2015: Dag 1

av Malin
67 visningar 6 Minuter läsning

I helgen var jag i London med Daisy Beauty, härliga journalister och beautybloggare för en weekend i skönhetens tecken. Det bjöds på intressanta föreläsningar och presentationer, underbar shopping och lyckan över att få vara med likasinnade mysiga människor! Precis som förra årets resa kom jag hem tröttare än tröttast, men så lycklig! Det går verkligen inte att beskriva, men det jag kan säga är att jag kommer leva på den här resan så länge ♥

daisy beauty london 2015
daisy beauty london 2015
daisy beauty london 2015

Dag 1 började med presentationer av oss som var med, Daisy Beauty och lite nyheter vad som komma skall. Bl a. håller Daisys hemsida nu på att uppdateras för att få ny design och för att bli responsiv, bloggarna utökar från 4 till 11, samt att det nu skall kunna länkas till enskilda recensioner på hemsidan. Tumme upp!

daisy beauty london 2015 daisy beauty london 2015 daisy beauty london 2015APOTEKET

Pär Svahnberg från Apoteket AB pratade om det heta ämnet Cykliska silikoner/siloxaner och varför produkter med dessa nu fasas ut från butikernas utbud och varför det är miljöfarligt. Är detta något ni vill att jag skriver om mer ingående så gör jag givetvis det, säg bara till!

Nya ekologiska hudvårdsprodukter från Apoliva presenterades, Go eco!

daisy beauty london 2015 daisy beauty london 2015 daisy beauty london 2015 daisy beauty london 2015 daisy beauty london 2015HUGO BOSS

Andra föreläsningen hölls av Will Andrews, creative director på Hugo Boss parfymfabrik. Jag älskar parfym och är en riktig nörd när det kommer till doftnoter (vilket också märks i mitt jobb) och det vi bland annat fick göra var att få dofta på noterna enskilt och tillsammans för att förstå uppbyggnaden. En riktig tiopoängare till föreläsning om ni frågar mig!

Hugo Boss använder sig även av en rolig teknik som kallas head space capture som använder sig av en “doftkamera” som samlar in molekyler från omgivningen vid en växt osv. för att sedan kunna återskapa, istället för att extrahera, dofter. Detta just för att bl a. den sydafrikanska frukten Maninka, som finns i Hugo Boss “The Scent”, inte får föras ut ur landet.

daisy beauty london 2015
daisy beauty london 2015
daisy beauty london 2015

Efter första dagen tog jag och min vapendragare Emilie en tur på stan, shoppade alldeles för mycket på Primark och Superdrug, säg till om ni vill att jag gör en London-haul 😉, käkade på Pret a Manger och bara njöt av den vackra staden. Jag inser dock nu i efterhand att jag fotade väldigt lite i jämförelse med förra året, men så tog jag mest bara in allt och bara… var. Det känns som att det behövdes.

.

Här kan ni läsa om förra årets Londonresa;

Daisy Beauty goes to London 2014: Dag 1
Daisy Beauty goes to London 2014: Dag 2
Daisy Beauty goes to London 2014: Dag 3

5 kommentarer

Anna 12 november, 2015 - 12:24

Jag vill läsa om allt! 😀

Emma - Beyondbeauty.se 12 november, 2015 - 16:24

Superfina bilder som alltid! Och ni verkar ha haft det hur bra som helst, kul! 😀

Annica 12 november, 2015 - 19:57

Självklart vill vi se en London haul! 🙂
Ni verkar ha haft en super trevlig och lärorik weekend.

Molkan 13 november, 2015 - 20:10

Då ska jag fixa det så fort jag har tid 🙂

Dess/Drömteori 23 november, 2015 - 23:55

Du får mig att sakna London så sjukt mycket :””(

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer