Molkan Intervjuar; Vintertroll

av Malin
65 visningar

Näst ut i min lilla intervjuserie är min vapendragare- och eyelinerguru Emilie a.k.a Vintertroll. Jag upptäckte Emilies blogg av en slump, sedan fick vi reda på att vi kom från ungefär samma ställe och är väldigt lika på många sätt. Emilies blogg består av fina nagellacksbilder, utförliga- och välartikulerade inlägg och mycket annat roligt.

vintertroll
Foto: Emilie Ranta

Berätta gärna lite om dig själv. Vem är du? Hur ser din livssituation ut?

Jag heter Emilie, är 26 år gammal och bor med min sambo och våra tre katter. Jag älskar superhjältar, böcker, Harry Potter, träning och hästar. Min innersta önskan är att någon gång kunna ge ut en bok, men det dröjer nog till den dag jag har tid att sätta mig ner och börja. Jag är pessimist och perfektionist och sätter alldeles för ofta krokben för mig själv. Men jag jobbar på det! Rent yrkesmässigt har jag just bytt jobb och njuter av varje sekund: jag vill kunna göra samhällsskillnad och jobba för individen och hoppas och tror att jag hittat nu hittat rätt <3

Hur länge har du bloggat om skönhet och smink? Och vad får dig att vilja fortsätta?

Jag började sakta men säkert köra in på skönhet 2010 men inte i lika stor utsträckning som idag. 2008 blev jag riktigt biten, men det var inte förrän 2011 det liksom blev på allvar. Det som får mig att fortsätta är att det aldrig finns någonting som egentligen är rätt och fel, att det går att uttrycka sig på så många sätt och att det finns så otroligt många nyanser av nagellack jag ska leta mig genom för att hitta de finaste guldkornen! <3

Har du någon gång gjort något sk. ”skönhetsfel”?

För mörk foundation, helt klart. Jag har sådan där riktigt blekfis-hy och har i ÅRATAL försökt hitta rätt foundation-nyans för mig. Var jag mer rosa, mer gul? Kanske en mörkare ton bara för att? Nej jag ryser på när jag tänker tillbaka på vilka foundation-val jag gjorde innan jag kom in i skönhetssvängen. Nu vet jag ju åtminstone lite bättre, haha.

emiran_201403023727
Emilies favoriter bland budgetsmink

Vilka är dina 3 bästa budgetfavoriter och varför?

Just nu är mina tre budgetfavoriter följande:

L’oréal Paris True Match Foundation – jag trodde aldrig att jag skulle hitta en budget-foundation i rätt nyans och med bra täckning för min stackars hy – och så fanns den där framför ögonen på mig.

Maybelline Color Drama Lipstick Pen i nyansen Berry Much är min to go-nyans på läpparna om jag är osäker på vad jag egentligen vill ha. Den passar alltid!

IsaDora Wonder Nail. IsaDoras lack håller mer eller mindre alltid hög standard med bra formula. Den breda penseln gör det lättare att applicera lacket och de sitter bra med bra bas- och överlack. Nyansen Beetle Green ligger mig varmt om hjärtat, en verklig storfavorit bland alla lack jag har i min samling.

Hösten/vintern 2015 har redan bjudit på många roliga produktsläpp och nyheter inom skönhet, har du något du suktar efter lite extra just nu?

Jag fortsätter sukta bäriga toner på läppar och murriga mer glittersprakande lack. Jag ÄLSKAR nagellack och nu till hösten vill jag alltid ha glitter, skimmer och djup för att kompensera allt ljus vi förlorar under dagarna.

Vilka tre skönhetsbloggare skulle du vilja lyfta fram och varför?

KREX: Jag vill lyfta fram Emilies blogg, inte bara för att hon heter och stavar precis som jag, utan för att jag tycker att hon är en kanonfin tjej med tokiga skills i att fota lack så bra. Jag går alltid in på hennes blogg för att kika på kollektionssläppen, bättre finns inte.

MOLKAN: Jag vet att det är cheesy att länka till Malin på Malins blogg, men jag kan inte låta bli. Malin är en sådan sjukt bra vän (alltså jag förstår inte att vi kunde snubbla över varandra som vi gjorde), samtidigt som hon i svåra och oinspirerade tider alltid ger mig lusten att blogga tillbaka. Det är hit jag går bara för att få lite jag-dör-på-alla-fina-bilder-tid. Grynet! <3

LITTLE MISS CONSUMER: Denna fantastiska människa! Inte bara att hon har samma smak för rouge och läppennor som jag – hon har kidnappat/kopierat/klonat min katt. Eller så var det jag som gjort det med hennes, jag minns inte riktigt hur det var… I vilket fall som helst gillar Marias stil, hennes rättframhet och våra gemensamma bitter-tants-åkomma. Tack Maria för att du förgyller mina dagar!

emiran_201403023714
Kika gärna in Emilies inlägg om IsaDoras höstnyheter

Vad är det bästa med att skönhetsblogga?

Det bästa med att blogga om skönhet är att jag får kombinera saker jag älskar med andra saker jag älskar. Jag får skriva, något jag älskat att göra sedan barnsben. Jag får sätta färg på vardagen – vad vore livet utan ett knalligt läppstift? – och jag får träffa helt underbara människor som tycker om samma saker som jag själv. Det kan liksom inte bli bättre än så.

Vilken eller vilka skönhetstrender kommer du aldrig att haka på oavsett hur ”inne” det blir?

Jag kommer förmodligen aldrig pixla håret, skaffa spatel-naglar (vad är grejen med att ha naglar formade som glasskopor?) eller besluta mig för att köra mörka läppkonturer tillsammans med ett ljusare läppstift. Nej. Jag kan bara inte.

Tre snabba:

Ögonbryn eller Eyeliner
Ansiktsvård eller Handvård
Färgglatt eller Neutralt smink (med pow-wow-läppar!)

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer

Cookie policy