Molkan intervjuar: Ida Kyllerman

av Malin
119 visningar 6 Minuter läsning

Näst ut i min lilla serie av intervjuer vill jag dela med mig av en relativt nyfunnen skönhet vid namn Ida, utbildad makeupartist som driver bloggen Spindelsven. Vi träffades på Daisy Beauty Expo i januari i år och sedan dess är jag hooked. Ida är så jäkla duktig och vacker att jag inte kan låta bli att kika in varje dag.

Berätta gärna lite om dig själv. Vem är du? Hur ser din livssituation ut?

Oj, det där kan vara den jobbigaste frågan jag vet! Vem är jag… Jag heter Ida, är en rätt nördig tjej från Skåne som numera bor i Örebro tillsammans med sambo och hund. Uppenbarligen, så är jag en riktig skönhetsnörd som kan sitta och klappa händer av förtjusning över rätt produkt, men har så klart andra intressen också! T ex så är jag tokig i djur och tar mer än gärna diskussioner i ämnet djurrätt! Av anledningen att jag tycker så mycket om djur har jag även valt att ge extra utrymme för märken som är schyssta mot djur och natur på min blogg!

ida kyllerman spindelsven skönhetsblogg molkan intervjuarFoto: Ida Kyllerman

Hur länge har du bloggat om skönhet och smink? Och vad får dig att vilja fortsätta?

Bloggat har jag gjort sedan 2005, med temat skönhet och smink får jag säga sedan sommaren 2011! Det som får mig att vilja fortsätta är utan tvekan de som läser min blogg! Det är så himla roligt att läsa kommentarer eller att få höra att det jag skriver uppskattas! Sedan är jag ju otroligt insnöad på skönhet, så skulle jag inte blogga, så skulle jag nog tjata hål i öronen på vänner och familj

Vilka är dina 3 bästa budgetfavoriter och varför?

Makeup Academy Pearl Eyeshadow – Electric Purple för att det är den snyggaste lila skugga jag någonsin ägt, sedan så har den löjligt bra pigment och kostar 1 pund! NYX Control Freak Eyebrow Gel, bästa ögonbrynsgelen jag testat! Fungerar t o m på mina långa bråkiga brynstrån. Depend Ridge Filler, jag har oturen att ha rätt randiga naglar, så en ridgefiller är nästan ett måste för mig.

Hösten och vintern är på ingång, vilka är dina bästa skönhetstips inför säsongen?

Eftersom jag har rätt känslig hud och även lite torr, så skulle jag säga att se över hudvårdsrutinen! Vad som behövs sommartid och vintertid kan vara lite olika. Själv brukar jag behöva lite tyngre produkter på vintern. Skulle även tipsa om att se över färgerna på foundation och puder, det kan vara dags att köpa ljusare färger, det är inte snyggt med fel färg på basen!

ida kyllerman spindelsven skönhetsblogg molkan intervjuarIdas nuvarande favorit; Urban Decay All Nighter Long-Lasting Makeup Setting Spray

Har du någon ”Holy Grail”-produkt?

Wow! Vilken svår fråga! Jag får ta min favorit just nu, som jag får lätta panikkänslor om jag inte har, Urban Decay All Nighter Long-Lasting Makeup Setting Spray! Sminket sitter så mycket bättre med den och smälter liksom ihop lite! På ett bra sätt då, så klart!

Vilka tre skönhetsbloggare skulle du vilja lyfta fram och varför?

Little Miss Consumer, för att hon är så himla ärlig i vad hon tycker och är duktig på att skriva på ett rätt roande sätt, glimten i ögat liksom! Sedan läser jag gärna Killer Colours också, hon är duktig på att ta fram lite mer udda märken och produkter och fokuserar på produkter som är cruelty free, vilket gör hennes blogg extra intressant! Sist vill jag lyfta min vän Frida Skoglund, hon gör så otroligt snygga makeuper och är en riktig nörd och kan typ varenda produkt som släppts (känns det som).

Vad är det bästa med att skönhetsblogga?

Skönhetsbloggandet är för mig ett sätt att få uttrycka mig! Jag har alltid älskat att skriva och har nog åsikter om det mesta! Utöver det ger det en ursäkt att ta fina bilder på saker och makeuper och att bli bättre på att fotografera. Jag är absolut inte något proffs, men det blir bättre och bättre! Utöver den biten, så älskar jag gemenskapen som vi skönhetsbloggare har! Alla är så himla härliga personer och det är skitkul att träffa andra som är precis lika insnöade som jag själv!

ida kyllerman spindelsven skönhetsblogg molkan intervjuarI ett av Idas senaste blogginlägg har hon skrivit om IsaDoras Velvet Matt Nails

Brukar du haka på skönhetstrender och vilken är din favorittrend just nu?

Nej, det brukar jag inte! Jag är kärringen mot strömmen som aldrig vill vara som alla andra, så det är väldigt sällan jag hoppar på en trend av något slag. Däremot gillar jag att highlightern fått sig ett uppsving med “strobing”-trenden som går nu. Jag älskar att skimra som en Twilight-vampyr, så det är kul att se att fler gör det nu!

Tre snabba:

Ögonbryn eller Läppar
Mörka läppar eller Mörk ögonsminkning
Smink eller Hudvård

2 kommentarer

Ida spindelsven 21 oktober, 2015 - 15:09

Vilken fin beskrivning

Bjooti 22 oktober, 2015 - 16:10

Åh ja, hon är helt Amazing!

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer