Molkan intervjuar: Camellis Beauty

av Malin
73 visningar

Näst ut i min lilla intervjuserie är Camilla a.k.a Camellis Beauty. En av beautybloggarna som jag går in hos när jag vill läsa ordentliga recensioner, genomförliga förklaringar, informativa inlägg… och se vackra sminkningar såklart!

Berätta lite om dig själv. Vem är du? Hur ser din livssituation ut?

Jag heter egentligen Camilla och är 40 år. Jag är gift, har tre barn, ett jobb och bor i villa. Lägger förmodligen lite för mycket tid på att plöja tv-serier och lite för mycket pengar på smink. Kan ej gå förbi ett djur utan att prata med hen. Död som levande, skalbagge som katt. Jag är feminist och antirasist. För tillfället är jag på väg tillbaka från utmattningsdvala, men i framtiden hoppas jag på att orka engagera mig på riktigt i de frågorna istället för att bara sitta hemma och svära.

Hur och när kom du på att du ville börja blogga om skönhet och smink?

Jag upptäckte hela skönhetsgenren inom bloggvärlden förvånansvärt sent i livet, med tanke på att jag i princip föddes med svart kajal och blå ögonskugga. När jag väl upptäckte att det fanns bloggar som var nischade mot smink och skönhet hade jag själv bloggat i flera år, fast mera om vardagsbetraktelser och dylikt. Det tog inte många veckor från det att jag hittade min första skönhetsblogg tills jag kände att jag nog fasen skulle ge mig på det själv. Min skönhetsblogg fyllde nyss 4 år.

molkan intervjuar camellis beauty camilla skönhetsbloggareFoto: Camilla

Hösten/vintern 2015 har redan bjudit på många roliga produktsläpp och nyheter inom skönhet, har du något du suktar efter lite extra just nu?

Jag är YouTube-skadad och sneglar ju mycket åt utlandet. Jag suktar nästan alltid efter svåråtkomliga produkter, som Loracs MEGA PRO 2 Palette, för att nämna ett exempel. Nya ögonskuggspaletter suktar jag alltid efter, men speciellt under höst/vinter pga bästa nyanserna. Förutom det är IsaDoras nya matta nagellack och läppisar ett måste för mig i höst.

Och på tal om AW/15, vilka är dina bästa skönhetstips inför säsongen?

Höst och vinter innebär ofta mera och tyngre smink för oss sminkintresserade personer. Det känns därför extra viktigt att ta hand om huden. Första steget är att ta reda på vad du faktiskt har för hudtyp och vad just din hud behöver, ta gärna hjälp av hudterapeut. Investera i bra produkter och försök hålla en stadig rutin. Även om produkterna inte kan trolla så kommer du märka skillnad om du sköter din hudvård.

I övrigt tycker jag att vi ska köra på samma året runt, dvs. göra det vi mår bra av. Plocka russinen ur kakan och strunta i det du inte är intresserad av. Inget skönhetsrelaterat är ett måste eller ett borde, det är enbart något att pyssla med om intresse finns och det ger dig glädje/njutning/avslappning.

molkan intervjuar camellis beauty camilla skönhetsbloggareHär är några av Camillas favoriter

Vilken skönhetsprodukt vill du helst inte leva utan?

Olja. Kokos-, mandel- eller jojobaolja. Så himla bra grej! Den fungerar som sminkborttagning, ansiktskräm, fuktboost, bodylotion, hårmask, läppbalsam, you name it.

Vilka tre skönhetsbloggare skulle du vilja lyfta fram och varför?

Jag vill lyfta fram min fellow hälsing Culture of Make-up som jag träffade på Daisy Beauty Expo i början av året. Jag visste inte om hennes blogg innan och det är ju lite av en skandal. Therese blogg sticker ut lite i och med att hon blandar skönhet och kultur i sin blogg.

En annan som sticker ut är Whinar som skriver om skönhet, politik och en del populärkultur. Ibland separat, ibland relaterat till varandra och alltid otroligt underhållande.

Sist men inte minst vill jag lyfta fram ComaHeart som är så sjukt duktig och borde vara en av Sveriges största sminkbloggare.

Vad är det bästa med att skönhetsblogga?

Skönhetsbloggandet är som en perfekt kombo av saker som alltid har intresserat mig, fotografering, skrivande och – så klart – smink. En syssla som gjord för mig, helt enkelt. Till en början var det bara helt fantastiskt att ha kommit på en hobby som passar mig så bra. Nu när jag har bloggat ett tag och börjat komma in i skönhetsbloggvärldsgemenskapen (SAOL nästa?) är det helt klart känslan av att faktiskt ha kollegor, som är det bästa. Att träffa andra bloggare och få nörda loss med andra i samma situation, det känns både lite smått overkligt och som något man annars saknar. Sedan är det ju så att just skönhetsbloggare är de trevligaste bloggarna också, så jag valde ju rätt nisch.

Vilka är dina 3 bästa budgetfavoriter och varför?

Först ut måste jag nämna oljan igen. Just för att den oftast är billig och har så många användningsområden. H&Ms egna creameyeliner är förvånansvärt bra och kostar 80 pix! Makeup Geeks ögonskuggor kostar bara $6, dvs. 50 kronor, och är de överlägset bästa på marknaden.

Tre snabba:

Höstsmink eller Vårsmink
Läppstift eller Läppglans
Fixade ögonbryn eller Fixad ögonsminkning

2 kommentarer

Culture of makeup 6 oktober, 2015 - 18:47

Men åh, vad glad och smickrad jag blir av omnämnandet! Tack Camilla och Malin!

Annahita 11 oktober, 2015 - 11:49

Nääääää vad fint att ni lyfter min lilla bloggy. Fasen vad smickrad jag blir! Fina quinnor. ❤❤❤

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer

Cookie policy