Strobing – Vad är det och hur fungerar det?

av Malin
27 visningar 2 Minuter läsning

affiliate

strobing highlighting isadora the balm mememe shiseidoVad är Strobing?

Strobing, skönhetstrenden på allas läppar just nu. Contouringtrenden fortsätter att utvecklas och har nu förgrenats till bl a.  Tontouring (contouring med hjälp av BUS) och Strobing.

Jag är egentligen lite allergisk mot just ordet “strobing” eftersom det egentligen bara är highlighting-delen i skulpteringsprocessen. Men ja, ni förstår principen? Man highlightar ansiktet och ger det lyster utan den hårda shading-delen.

strobing hur vad varför highlighting

Varför gör man det?

En del tycker att contouring kan bli för mycket i en vardagssminkning och istället för att bara skugga ansiktet väljer man då  att highlighta, just för att få en fin och fräsch lyster till huden. En del kanske tycker att det är finare, medan andra kanske bara vill haka på trenden. Jag kan endast tala för mig själv när jag säger att jag kan vara alldeles för lat för full-out-contouring ibland.

Hur gör man det?

Du går loss med highlighter like there’s not tomorrow på de partierna i ansiktet du vill framhäva; kindben, käkben, panna, näsrygg, inre ögonvrå, brynbenet, hakan och amorbågen. Ungefär så.

strobing hur vad varför highlighting

Vad ska jag använda för produkter?

Använd gärna en lystergivande primer eller serum under din foundation för maximalt glow. Sedan kan du använda dig av vilken skimrig highlighter du vill, fast, flytande eller både och.

55fd40c0d7d47fb091f230f7e680aafe5f1ed6e6f43ea

theBalm Mary-Lou Manazier / MeMeMe Beat The Blues / Shiseido Face Color Enhancing Trio

2 kommentarer

Annika 21 september, 2015 - 12:49

Haha, jag har strobat i flera år utan att ha ett namn på det. Min första highlighter var just Mary-Lou som du tipsar om här.

Matilda 23 september, 2015 - 14:44

Jag har också använt detta ett tag nu, utan att veta att det är en trend eller att det har ett särskilt namn. Brukar bara säga att jag “highlightar” ;).

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer