Molkan intervjuar: Fashionink

av Malin
119 visningar 6 Minuter läsning

Förut ut i min lilla serie av skönhetsbloggar jag intervjuat och vill lyfta fram och dela med mig av är Alexandra på Fashionink. Bloggen har en salig blandning mellan härliga modenyheter, inredning och såklart skönhet.

För det första, berätta lite om dig själv. Vem är du? Hur ser din livssituation ut? Hur länge har du bloggat?

Jag är 28 år ung och bor i Kalmar tillsammans med fästmannen Rickard samt katten Sixten. Jag är utbildad handelsekonom och jobbar sedan några månader tillbaka på Cubus i Kalmar. Jag brinner för mode och skönhet, älskar mitt jobb, är en serienörd, har alldeles för många nagellack och behandlar min katt som en bebis. Bloggat har jag gjort till och från sen 2007 men Fashionink föddes 2011.

fashionink molkan intervjuar skönhetsbloggFoto: Alexandra/Fashionink

Jag vet att du även skriver om både mode och inredning, men när blev du intresserad av skönhet och smink och varför bestämde du dig för att börja blogga om det?

I slutet på 2013 upptäckte jag skönhetsbloggandet. Fråga mig inte under vilken sten jag dittills levt under men ju fler skönhetsbloggar jag upptäckte desto mer intresserad blev jag själv av skönhet och smink. Jag började handla mer skönhet och började så smått att ta in lite skönhetsinlägg på min egna blogg. Det uppskattades inte av alla läsare i början men i takt med att mitt intresse växte fick också skönhetsbloggandet en allt större plats på Fashionink. Något jag tror att många uppskattar idag.

Hur ser processen ut när du ska skriva om nyheter och produkter?

Om jag får hem produkter eller om jag köper något nytt så börjar jag alltid med att fota av produkterna. Jag kan inte börja testa någon produkt om den inte är fotad. Jag fotar dessutom allt jag får eller köper, för även om jag inte alltid väljer att blogga om allt så vill jag kunna ha möjligheten. En del produkter testar jag länge innan jag skriver något om dem, en del produkter skriver jag inte alls om och ibland skriver jag bara rena informationsinlägg om nyheterna.

Jag skriver alltid om produkter/nyheter som först och främst intresserar mig då jag ska kunna stå bakom de inlägg som skrivs. Jag är en expert på att göra utkast i Wordpress med rubriker och bilder men de inlägg som ännu inte färdigställts på en månad ryker. Då är jag inte tillräckligt intresserad eller engagerad av produkten/nyheten och då tror jag inte heller att mina läsare skulle vara intresserade. Om det är ett bra eller dåligt förhållningssätt låter jag vara osagt.

fashionink molkan intervjuar skönhetsbloggIkväll 7/9 skriver Alexandra om IsaDoras nya Face Sculptor

Hösten/vintern 2015 bjuder på många roliga produktsläpp och nyheter inom skönhet, vad ser du mest fram emot?

Jag suktar efter Holiday-kollektionerna just nu. Jag har precis färdigställt inlägg om julen hos bland annat The Body Shop och Yves Rocher och det kommer så mycket fint till julen. Annars är jag väldigt nyfiken på IsaDoras nya Cushion Foundation samt de kommande nyheterna ifrån The Body Shop, bland annat en ny hudvårdsserie samt några ny makeup-produkter.

fashionink molkan intervjuar skönhetsbloggEn av Alexandras favoritprodukter just nu; Shiseido Perfect Rouge – PK307 Tourmaline

Har du någon skönhetsprodukt som du alltid har med dig i väskan?

Jag har två favoritprodukter i väskan just nu! Den ena är min nya favoritdoft Black Opium från YSL som doftar så gott att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Jag får alltid komplimanger när jag bär den och jag känner mig mer “jävlar anamma” när jag har den på mig. Min andra favorit är ett läppstift från Shiseido – Perfect Rouge i nyansen PK307 Tourmaline. My lips but better!

Vilka tre skönhetsbloggare skulle du vilja lyfta fram och varför?

Jag måste vara lite busig och väljer därför att lyfta fram de fyra som fick upp mina ögon för skönhetsbloggandet under 2013. Den första jag väljer att nämna är dig Malin då jag älskar både ditt bildspråk och dina sminkningar.

Jag vill också lyfta Helena, Lipglossbitch, då jag uppskattar hennes ärliga och sakliga inlägg. När Helena sätter en 5;a på någon produkt då vet man bara att den är sjuhelsikes bra. Till sist vill jag lyfta Tina – Beleza – och Des – Fröken Rosa. Tina för att hon skriver så välformulerade inlägg och recensioner. Des för hon formulerar sig bra men också för att hon ofta testar nya spännande produkter från den asiatiska marknaden. Och båda för att deras personligheter lyser igenom i varje inlägg de skriver.

Vad är det bästa med att skönhetsblogga?

Att man får utlopp för sin kreativa sida genom att fota och skriva men det är ju inte specifikt för skönhetsbloggandet i sig. Jag får nog istället säga att det bästa med att skönhetsblogga är samhörigheten. Jag upplever att skönhetsbloggare är bättre på att heja på varandra jämfört med andra blogginriktningar och att skönhetsbloggarna är som en liten familj oavsett hur stor eller liten din blogg är. Jag tror att Daisy Beauty spelar en viktig roll i det genom att ha en sån bredd på gästerna till sina event och mässor. Det är iallafall så jag har uppfattat det.

Vilken/vilka skönhetstrender bör försvinna från jordens yta och varför?

Det är väl som tur är ingen trend men det där med att folk rakar av sig sina ögonbryn för att sen måla på ett rakt streck har jag aldrig förstått mig på.

Tre snabba:

Ögonbryn eller Läppar
Smink eller Hudvård
Lösögonfransar eller Läppstift

1 kommentar

La Linda / Better Bloggers 8 september, 2015 - 18:53

Kul med intervju! Och jag gillar hennes tänk – fota allt, planera sedan. En superbra rutin som jag själv borde lägga in i mitt liv. Jag är skitdålig på att fota hemma, fota smink och prylar. Däremot är jag bättre att fota när jag är iväg och gör saker. Need to mix things up!

11092015 | 11 september, 2015 - 08:01

[…] Malin/Molkan har intervjuat mig om skönhet och bloggandet. Läs gärna intervjun här […]

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer