Hemligheterna till en hållbar makeup – hela dagen!

av Malin
65 visningar 7 Minuter läsning

hållbar makeup tips trix sminket hålla hela dagen

Något jag alltid letar efter eller har i åtanke när jag väljer sminkprodukter är hållbarheten. Då jag jobbar på ett företag där man både sitter i kassan, är ute på golvet och pratar med kunder och gör hårt lagerarbete så vill jag ändå se fräsch ut hela dagen…

Efter många månaders testande tror jag att jag har hittat några kombinationer som fungerar för mig och då vill jag ju självklart dela med mig av det till er!

Exfoliering

hållbar makeup tips trix sminket hålla hela dagenFörsta steget till en hållbar sminkning är att exfoliera och återfukta huden ordentligt. Dessa tre produkter använder jag för exfoliering.

M Picaut Exfoliating Peel Mask är en exfolierande, samt återfuktande mask som innehåller Pragmites Kharka, ett extrakt från ett vass som växer i Asien, som förebygger inflammation och lugnar huden. Samt Poria Cocos, en kinesisk medicinsk svamp, som växer i jorden. Den sägs också hjälpa till att bleka pigmentsfläckar, minimera rynkor och minska uppkomsten av pormaskar. Peela försiktigt med cirkulerande rörelser. Låt sedan verka i tio minuter och skölj bort med ljummet vatten. Använd en till två gånger i veckan.

REN Flash Rinse 1 Minute Facial är en ljuvligt vårdande ansiktsbehandling som hjälper till att fräscha upp huden och ge huden en ljuvlig glöd! Tack vare vitamin C hjälper den till att ge huden en tonad, fastare och mjuk look samtidigt som den hjälper till att reducera ålderstecken. Använd var tredje dag. Applicera efter du rengjort huden över ansikte och hals, massera i cirkulära rörelser. Fukta fingertopparna med vatten och massera igen för att aktivera vitamin C. Låt verka i 1 minut, och skölj sedan noggrant.

LUSH Dark Angels innehåller svart kol och socker exfolierar huden medan Rhassoul lera djuprengör. Dark Angels innehåller även kallpressad avokadoolja och vegetabiliskt glycerin för att återfukta och mjuka upp huden efter all skrubb. Huden lämnas balanserad och fräsch. Sandelträ och rosenträolja ger en rik, jordig doft och en kylande och antiseptisk effekt på huden. Skopa ut så mycket produkt du vill ha och blanda sedan ut med lite vatten för att få en mjölkig massa, massera sedan in i huden och skölj sedan av.

Primer

hållbar makeup tips trix sminket hålla hela dagenEfter exfoliering och återfuktning behövs en bra primer som får din bas att sitta hela dagen trots väder och vind eller om du som jag svettas till och från på jobbet..

Too Faced Primed & Poreless Face Primer är specifikt framtagen för att användas under bronzers och foundationpuder, eller ensam, för att skapa ett intryck av en perfekt hud utan makeup. Vitamin A & C, mullbärsextrakt och en kraftfull dos av Retinol förvisar stora porer samtidigt som trött hud får fukt, stramas upp och avgiftas.

The Body Shop Wonderblur™ är det sista steget i din hudvårdsrutin innan du applicerar makeup. Ett lätt serum som ger intryck av slätare yta och minskar intrycket av fina linjer och porer för en perfekt look hela dagen. Tack vare plantstamceller från edelweiss skyddas huden långsiktigt samtidigt som den får en fräsch lyster, oavsett vilken hy du har. Helt enkelt en sann hjälte för trötta morgnar!

IsaDora Under Cover Face Primer har otroligt många och unika egenskaper som gör din hy felfri – hela dagen! Den fyller ut fina linjer, porer och dämpar pigmentfläckar samtidigt som den döljer ojämnheter, minskar rodnad och svullnad och motverkar blank hy. En perfekt primer som ger en mjuk yta och låter din make-up fästas optimalt!

Täcka och matta ned

hållbar makeup tips trix sminket hålla hela dagenFör optimal hållbarhet, välj produkter som är anpassade för din hy.. Själv har jag fet hy som lätt blir glansig och bör undvika produkter med olja, men jag har även torra partier som behöver återfuktas. Har du torr hy behöver du kanske en extra återfuktande foundation.

IsaDora Hydralight Water-based Matte Make-Up Foundation gör din hy naturligt matt och fräsch. Den är lättflytande och enkel att applicera. Din hy blir otroligt jämn samtidigt som den innehåller återfuktande ingredienser för att hålla din hy mjuk och len. Huden kommer lämnas med en naturligt vacker lyster! Parfym- och oljefri.

IsaDora Mineral Foundation Powder är en mjuk, lätt puderfoundation som ger din hud en frisk, silkeslen och strålande känsla! Denna ljuvliga puderfoundation smälter när den kommer i kontakt med din hud, och jämnar ut samt ger en silkeslen finish. 100% mineraler.

hållbar makeup tips trix sminket hålla hela dagenJag applicerar min foundation med en fuktig Beautyblender, efter det applicerar jag en uppljusande concealer och blandar ut. Direkt efter använder jag IsaDoras mineralfoundation med samma beautyblender för att sätta sminket under ögonen, på näsan och i pannan.

Anastasia Beverly Hills Contour Kit är ett kit med 6 olika nyanser kan du enkelt definiera och highlighta kindben, ögon, näsa och käke för att framhäva de bästa ansiktsdragen. Definiera och skulptera dina vackra ansiktsdrag med Anastasias fantastiska kontur-palett!

hållbar makeup tips trix sminket hålla hela dagenMed dessa, eller liknande produkter brukar mitt smink sitta hela dagen (alltså ca. 12 timmar), även om jag svettas och jobbar hårt. För mig har IsaDora Hydralight blivit mer eller mindre min heliga graal när det kommer till foundation. Den har lagom täckning, men gör varken mitt smink kakigt eller flottigt under dagen. Vill man kan man även addera en face mist efter att man sminkat sig, då en del sådana också ska få sminket att hålla längre.

Har du några produkter som du vill tipsa mig om när det gäller grym hållbarhet?

*inlägget innehåller affiliatelänkar

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer