christian breton white+ lab review skin face care recensionEn låååång overdue på denna recension… men här är den nu!

christian breton white+ lab review skin face care recension

Whitening Cleanser 200 ml, 349 SEK

Whitening Cleanser är en rengöring som innehåller naturliga plantextrakt som skonsamt rengör huden och ger den lyster.

christian breton white+ lab review skin face care recension

Whitening Lotion 200ml, 349 SEK

Whitening Lotion är ett lugnande och alkoholfritt ansiktsvatten. Det hjälper till att avlägsna luftföroreningar och smuts från huden och lämnar den återfuktad och mjuk.

christian breton white+ lab review skin face care recension

Whitening Cellular Emulsion 50 ml, 699 SEK

Whitening Cellular Emulsion reducerar missfärgningar och mörka fläckar. Med sina exfolierande egenskaper ger den huden lyster och en ”sammetslen” yta.

christian breton white+ lab review skin face care recension

Super UV City Defense SPF30 50 ml, 699 SEK

Super UV City Defense SPF30 är en skyddande och återfuktande fluid som blir som en osynlig film på huden och gör att sol, föroreningar och fria radikaler blockeras från din hud.

christian breton white+ lab review skin face care recension

Pure White Cellular Day Cream 80 ml, 849 SEK

Pure White Cellular Day Cream är en dagkräm som är berikad med ingredienser som jobbar aktivt med att reducera mörka fläckar och ojämnheter i hyn.

christian breton white+ lab review skin face care recension

Intensive Whitening Night Cream 50ml, 999 SEK

Intensive Whitening Night Cream är speciellt framtagen för att förbättra hudens egna cellförnyelse process som pågår under natten. Huden blir klarare och mörka fläckar reduceras.

christian breton white+ lab review skin face care recension

Whitening Expert Mask Kit, 849 SEK

Whitening Expert Mask Kit är en tvåstegsmask ger din hy ny lyster och jämnare hudton på 20 min.

christian breton white+ lab review skin face care recension

Whitening Luxury Treatment, 2499 SEK

Whitening Luxury Treatment är en 3-veckors behandling mot pigmenteringar och ojämn hudton. Den här kuren kan liknas vid en behandling gjord på spa eller salong. Efter genomförd behandlingen känns huden yngre fräschare och fläckar är mindre synliga eller helt borta (beroende på utgångsläget).

christian breton white+ lab review skin face care recensionInnan behandling, 29/3-2014

malhar_141125_0150Min hy 25/11-2014

Jag tycker: Under mars-september använde jag denna hudvårdsserie från Christian Breton, ett märke jag bara hade hört talas om lite flyktigt och hade spanat in just denna serie då jag de senaste åren haft lite tråkiga pigmentfläckar osv.

För det första är det väldigt många produkter att både hålla reda på och det blir tidskrävande. Jag försökte verkligen att vara supernoga med rutinerna, men efter bara någon månad eller två kändes det överväldigande och när jag var i väg kände jag att jag inte orkade släpa med mig alla produkter – så jag använde mest dag- & nattkrämen, plus Super UV City Defense då jag ville skydda ansiktet mot fler pigmentfläckar och ojämnheter när solen började titta fram. Ansiktsmask-kitet använde jag 1-2 gånger i veckan och det är

Det är absolut inget fel på produkterna, utan mer att jag tröttnade på att spendera 20-30 minuter i badrummet varje morgon och kväll bara för att göra rent och pyssla med ansiktet. Det kan vara skönt någon gång ibland att ta hand om huden ordentligt – men inte varje morgon och kväll. Det är jag alldeles för lat för. Jag vill rengöra, behandla och återfukta snabbt. Helst under 10 minuter. Och på mornarna har man ju kanske inte all tid i världen…

Innehållet i produkterna varierar; de innehåller bl a. BHA, lakritsextrakt och mullbärsextrakt, men också en lång rad ingredienser som jag inte kan slå upp på internet. Fröken Rosa har i sin recension av Whitening Expert Mask Kit listat ingredienserna i de produkter, men jag är alldeles för lat för att skriva av inci från förpackningarna, sorry!

En del av produkterna (speciellt dag- och nattkrämen) doftar svagt av något jag inte kan sätta fingret på, lite kryddigt men också blommigt och fräscht – andra produkter doftar i princip ingenting… bara typ oparfymerad kräm.

Toppen: De tre (fyra) produkter som jag gillade mest är nog Whitening Expert Mask Kit – en skön kombo, Super UV City Defense som kändes återfuktande och skyddande och sedan Intensive Whitening Night Cream som verkligen kändes skön på huden och riktigt återfuktande.

OK: De produkter som fungerade men inte gav någon större effekt eller wow-känsla var Whitening Cleanser, som tog bort en del ansiktssmink.. men klarade inte av att ta bort ögonsmink – inte ens om jag bara hade haft mascara. Pure White Cellular Day Cream var en helt okej dagkräm, men jag kunde ändå bli torr på mina vanliga ställen (runt näsvingarna och mitt hakveck). Whitening Luxury Treatment fungerade också helt okej – fint förpackat och Cellular Micro Peel var skön att använda. Det som störde mig mest var väl att när serumen började ta slut i de små flaskorna var det väldigt svårt att få upp någon produkt med pipetterna och det kändes som man slösade på de få dropparna man fick.

Botten: Och de två produkter jag försökte att undvika så mycket som möjligt var Whitening Cellular Emulsion, som kändes överflödig och jag varken såg eller kände skillnad och Whitening Lotion, som mest sved varje gång jag försökte använda den – oftast till den grad att jag var tvungen att skölja av ansiktet igen.

Sammanfattningsvis kan jag kan väl inte säga att jag märkte någon speciell skillnad från andra billigare hudvårdsmärken, och för att vara ärlig hade jag nog inte köpt någon av produkterna då priserna är alldeles för saftiga för att varken se eller känna någon skillnad. Och på före- & efterbilderna kan jag inte se mer skillnad än att jag inte har lika mycket solfräknar och några märken efter finnar som inte finns längre, förutom det är hyn mer eller mindre densamma. Efterbilden har skärpan lite lägre bort och annat ljus, men tro mig när jag säger att jag inte ser eller känner någon skillnad.

  • Whitening Cleanser
  • Whitening Lotion
  • Whitening Cellular Emulsion
  • Super UV City Defense SPF30
  • Pure White Cellular Day Cream
  • Intensive Whitening Night Cream
  • Whitening Expert Mask Kit
  • Whitening Luxury Treatment
2.8

Om Christian Breton White Lab+

Christian Breton Whitening Care Triple Concentration ger löften om ljusare och jämnare hy. På bara några minuter varje dag, återställer grundläggande vård huden och skyddar den från fläckar, fräknar och mörka fläckar som orsakas av solens ultravioletta strålar, hudens åldrande eller graviditet. Med White LAB + uppstår felfri och perfekt hud.

Christian Breton White+ LAB finns att köpa på bl a. Grand Parfymeri.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer

Cookie policy