joakim blogfame

Joakim på Blogfamemalhar_141111_0050

Jag stannade ett par extra dagar i Stockholm efter London-resan för att bl a. gå på en SEO-utbildning (alltså Search Engine Optimizing, hur man rankar sin blogg högst på google) tillsammans med Blogfame och eleven.se. Vi var 10 bloggare som var inbjudna och ska jag vara ärlig kände jag redan att jag kunde det mesta som lärdes ut med tanke på att jag är så pass intresserad. Men det var supertrevligt att friska upp minnet och träffa härliga branschmänniskor och bloggare!

En del saker var tyvärr lite luddiga och  jag hade önskat lite mer praktisk genomgång, hint hint till nästa gång 😉 Eftersom inte alla vet vad en meta-tagg eller hur man lägger in sökord i sina bilder… Själv prickade jag av punkt efter punkt som jag själv har jobbat med och hade t o m. lite överkursfrågor efter föreläsningen var klar. Ni vet när man är så där passionerad att man knappt kan hejda alla frågor som ploppar upp i huvudet och personen som ska svara bara vill gå därifrån, haha!

malhar_141111_0056 malhar_141111_0046Jag fick även träffa Katri som också jobbar på Blogfame, underbara Johanna och Emma från eleven.se.

2 kommentarer

ALEXANDRA 17 november, 2014 - 22:18

Det här med att lägga in sökord på bilderna. Jag har för mig att om man döper om bilderna efter vad de visar så får man bättre sökningar på google. Tex istället för “img_5638” så döper man bilden till “pure_reds_jlo”. Flummigt men hänger du med på hur jag menar? 🙂

Malin 17 november, 2014 - 22:19

Ja, eller lägger in sökord i “alternerande text” när man laddar upp dem (iaf i wordpress) 🙂

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer

Cookie policy