Några av de mest använda borstarna hemma hos mig är en hel drös av e.l.f Cosmetics studioborstar. De äldsta borstarna jag har är från 2010 och de har inte fällt ett strå och känns precis som nya varje gång jag tvättat dem. Jag tycker att de är i otroligt bra kvalitet med tanke på att de är väldigt billiga.

skönhetsblogg molkan e.l.f cosmetics brush guide studio 11 piece brush collection

Köper man dessa 11 borstar separat kostar de ca. 44 kr /st. Detta set kostar 430 kr vilket betyder att borstarna kostar ca. 39 kr /st och då får man det smarta fodralet på köpet. Setet finns att köpa här.

skönhetsblogg molkan e.l.f cosmetics brush guide studio 11 piece brush collection complexion brush

skönhetsblogg molkan e.l.f cosmetics brush guide studio 11 piece brush collection complexion brush

Complexion Brush är en stor, lite plattare borste som jag främst brukar använda till bronzer men fungerar även bra till puder, contouring och rouge. En allt-i-allo-borste som gör det enkelt för dig att skapa en fin bas.

skönhetsblogg molkan e.l.f cosmetics brush guide studio 11 piece brush collection fan brush

Fan Brush är en väldigt platt borste med långa lättböjliga strån. Detta är en bra borste om man får mycket nedfall av ögonskuggor då de lätta och tunna borststråna inte smetar in nedfallet i huden utan endast “fläktar” bort det.

skönhetsblogg molkan e.l.f cosmetics brush guide studio 11 piece brush collection concealer brush

skönhetsblogg molkan e.l.f cosmetics brush guide studio 11 piece brush collection concealer brushConcealer Brush fungerar ypperligt till just concealer, men jag brukar även använda den till att highlighta under ögonenbrynen, samt applicera och sudda ut ögonskuggan under ögat.

skönhetsblogg molkan e.l.f cosmetics brush guide studio 11 piece brush collection small smudge brushSmall Smudge Brush är en liten platt borste med rundade kanter och stabila borst. En borste jag brukar använda till att sudda ut eller förstärka eyeliner-linjen eller för att applicera concealer precis under ögonbrynen för att få spikraka linjer och den där vassa looken. Den fungerar också jättebra till att fylla i ögonbrynen.

skönhetsblogg molkan e.l.f cosmetics brush guide studio 11 piece brush collection angled foundation brushAngled Foundation Brush är en platt vinklad borste för att applicera foundation. Att den är vinklad gör det enklare för applicering vid svåråtkomliga ställen som t ex. under ögonen. Ytterligare användningsområde är applicering av contour i krämform.

skönhetsblogg molkan e.l.f cosmetics brush guide studio 11 piece brush collection powder brush

skönhetsblogg molkan e.l.f cosmetics brush guide studio 11 piece brush collection powder brushPowder Brush är en rund borste med en platt yta och är en av mina absoluta favoritborstar! På grund av borsttätheten och den platta ytan får jag hög täckning utan kakighet. Denna borste kan även användas till både bronzer och rouge om man vill det.

skönhetsblogg molkan e.l.f cosmetics brush guide studio 11 piece brush collection small angled brush

skönhetsblogg molkan e.l.f cosmetics brush guide studio 11 piece brush collection small angled brush

skönhetsblogg molkan e.l.f cosmetics brush guide studio 11 piece brush collection small angled brush

Small Angled Brush är en platt snedställd liten borste som är perfekt för att fylla i ögonbrynen med, fungerar både till kräm- och puderprodukter. Ytterligare en av mina absoluta favoriter! Den kan även användas för att måla eyeliner men också sudda ut ögonskugga eller eyeliner under ögonen.

skönhetsblogg molkan e.l.f cosmetics brush guide studio 11 piece brush collection small precision brush

Small Precision Brush är liknande Small Smudge Brush, men har lite längre strån och fungerar jättebra som läppensel om man vill skapa precisa linjer, men kan också användas på samma sätt som Small Smudge Brush.

skönhetsblogg molkan e.l.f cosmetics brush guide studio 11 piece brush collection eyeshadow C brush

skönhetsblogg molkan e.l.f cosmetics brush guide studio 11 piece brush collection eyeshadow C brushEyeshadow “C” Brush är en platt tät borste med rundad topp som är perfekt för att packa på ögonskugga på ögonlocken, men även att applicera en mörkare ögonskugga i globlinjen. Jag brukar även tycka att den gör ett bra jobb att blanda ut ögonskugga under ögat då den är större och fluffigare, men ändå så platt så att ögonskuggan inte hamnar ner på kinden. Det går att skapa en jättefin ögonlook med endast denna borste. Låter det krångligt? Oroa dig inte, en steg-för-steg guide kommer inom kort!

skönhetsblogg molkan e.l.f cosmetics brush guide studio 11 piece brush collection blush brushBlush Brush är en ganska platt men fluffig borste med avrundad topp. Fungerar både till rouge och bronzer om man vill ha extra precision, annars har jag på senare tid använt denna för att applicera highlighter på kindbenen, panna, haka och amorbågen.

skönhetsblogg molkan e.l.f cosmetics brush guide studio 11 piece brush collection contour brush

Contour Brush är en rund borste för att applicera ögonskugga i globlinjen, men fungerar också jättebra som contourborste till mindre områden, t ex. näsan.

skönhetsblogg molkan e.l.f cosmetics brush guide studio 11 piece brush collection

Det roliga med borstar är att man inte “måste” använda dem till det som kanske var dess huvudsyfte, utan att faktiskt experimentera. Att få testa sig fram för att komma fram till vad som är bäst för en själv. Man behöver inte ha speciellt många borstar i sin samling för att kunna göra roliga sminkningar då de oftast kan användas till mer än en sak.

Om jag skulle rekommendera något för en nybörjare eller någon som kanske vill lära sig mer så skulle det vara ett borst-set som detta där det ingår både ansikts- och ögonborstar!

Använder ni någon eller några av dessa borstar? Har ni någon favorit?

3 kommentarer

Dess/Drömteori 10 juni, 2014 - 11:04

Håller helt med om kvaliten! Använder ‘C’-brush och complexion brush regelbundet och gillar dem skarpt. Har även borstar från baslinjen som är bra även de.

RMCK - en skönhetsblogg 10 juni, 2014 - 22:57

Jättebra guide, väldigt utförlig och tydlig 😀

Nicolina 13 juni, 2014 - 09:19

Powder Brush är också min favvo. Använder den till mineralpuder!
Countouring brush tycker jag är lite för hård för att använda till ögonskugga, så jag brukar sota ut krämprodukter eller eyeliner med den. Det brukar fungera skitbra!

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer

Cookie policy