Det är alltid roligt när man startar en frågestund, då är det inte en jäkel som har någon fråga – men har man inte en får man femtioelva frågor om dagen. I ett nötskal… Jaja, Elin hade en väldigt bra fråga som jag faktiskt fått ett flertal gånger, så det är klart att jag ska svara.
malhar_140220_0131

Elin frågar: Har du några tips på att nå ut till fler läsare som skönhetsbloggare? Hur lyckades du blir stor med din blogg? 🙂

Svar: Svåraste frågan jag någonsin fått tror jag, men väldigt bra! Det tar långt tid att få en stor läsarskara och nu har jag ju inte en jättestor blogg, men det är ändå ett större läsarantal än vad jag någonsin kunnat föreställa mig. Själv jobbar jag fortfarande riktigt hårt och har inte fått speciellt mycket hjälp eller tips på vägen, utan har mest bara kört mitt eget race.

Har nog egentligen inget “magiskt tips”. Visst att man kan sprida sin blogglänk via olika sociala medier, men för mig personligen handlar det mest om kvalitén när man väl kommer in på bloggen och jag tror även att det är det som får folk att stanna kvar. En enkel och inte för plottrig design, välskrivna och lättlästa inlägg med bra information och bilder för att ytterligare göra det enkelt att förstå vad bloggen handlar om. Jag tror också att det är till ens fördel att försöka hitta något man är bra på. Vissa har naglar, andra smink, andra är riktigt duktiga på att skriva, prata eller ta intressanta bilder.

Men det absolut viktigaste tror jag är att man ska göra det för sin egen skull, aldrig för någon annan – oavsett inriktning. Jag bloggar för att jag älskar att sminka, skriva, fota, testa och dela med mig av vad jag tycker om produkter – inte för att mitt mål är att ha flera hundra läsare, det är något som har kommit som en positiv sidoeffekt. Som sagt, fokusera på det roliga, inte läsarantalet!

Så mitt bästa tips är nog mest att ha kul!

4 kommentarer

Little Miss Consumer 29 maj, 2014 - 21:17

Amen sistah! Känner samma sak, i min gamla blogg när jag modellade hade jag flera tusen läsare per dag. Min nuvarande blogg har endast några hundratal per dag vilket känns märkligt pga att jag lägger ner ofantligt mycket mer tid på den här bloggyn än på min gamla, men på något viss känns det ändå befriande, som att man befinner sig i en liten intim skara med vänner som faktiskt är intresserad av vad man skriver <3

Sofies skönhetsblogg 29 maj, 2014 - 22:15

Kan inte annat än att hålla med! Bra svar! 🙂

Diana 30 maj, 2014 - 22:30

Hej Malin! Tänkte fråga hur det går med Isadora tävlingen?:)
Ha en fortsatt trevlig kväll!
Kram

Malin 31 maj, 2014 - 00:24

Hej Diana! IsaDora-tävlingen är avslutad och vinnaren har fått sitt pris. Jag kontaktar alltid vinnarna via mail och sedan annonserar ut det på Facebook.
Kram

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer