Ögonbrynstutorial (pictorial) á la Molkan

av Malin
183 visningar 4 Minuter läsning

Det här med ögonbryn är en hel vetenskap. En del har stora och tjocka, en del ett tunt streck, en del har buskiga och en del har strån som ligger helt perfekt. Olika bryn passar på olika människor osv. Ja, som sagt.. en hel vetenskap.

Jag har gått igenom i princip alla dessa scenarion som jag nämnt ovan, men har äntligen hittat en bra form och en bra tjocklek som passar mitt ansikte. Jag har också under mina år som sminkintresserad testat olika varianter av brynprodukter. Tillsammans med eleven.se har jag nu har jag fått äran att testa den omtalade Anastasia Beverly Hills proffsiga produkter.

Jag har använt

– Anastasia Tweezer
Anastasia Dipbrow Pomade Chocolate
Anastasia Brow Pro Palette
– 1 st vinklad brynpensel
– 1 st liten concealerpensel

ögonbryn tutorial molkan skönhetsbloggMina naturliga bryn är ganska glesa, men jag har ändå den form jag vill ha. Med en pincett plockar jag bort de små stråna utanför min önskade form.

ögonbryn tutorial molkan skönhetsblogg

ögonbryn tutorial molkan skönhetsblogg1. Med en liten vinklad brynpensel drar jag ett streck i brynets underkant med Anastasia Dipbrow Pomade.

ögonbryn tutorial molkan skönhetsblogg2. Med samma pensel drar jag även ett streck i yttre överkant av brynet. OBS! Inte hela vägen fram.

ögonbryn tutorial molkan skönhetsblogg

ögonbryn tutorial molkan skönhetsblogg3. Sedan tar jag en skugga i Anastasia Brow Pro Palette och drar små korta drag i riktning med stråna för att blanda in med den krämiga produkten. Här blandar jag den ljusa skuggan i Dark Brown och den mörkare skuggan i Strawburn, då jag har lite röda toner i mitt hår och vill matcha brynen. Då jag vill ha lite gradering på mina bryn tar jag även den mörka brynskuggan i Dark Brown över yttre halvan av ögonbrynet.

ögonbryn tutorial molkan skönhetsblogg4. För att fixa till eventuella ojämnheter tar jag en liten concealerpensel med concealer och drar runt om ögonbrynet tills jag är nöjd. Sedan blandar jag ut concealern med ett finger eller en större borste för att få bort de skarpa kanterna.

ögonbryn tutorial molkan skönhetsblogg5. Till sist tar jag brynvaxet som finns i paletten och drar över ögonbrynen så att stråna ska ligga på plats hela dagen.

ögonbryn tutorial molkan skönhetsbloggFöre < > Efter

ögonbryn tutorial molkan skönhetsblogg

13 kommentarer

Evelinasfina Skönhetsblogg 7 april, 2014 - 12:55

Jag älskar verkligen dina bryn och jag tycker du har den perfekta formen 🙂 Jag har väldigt smala ögonbryn naturligt men försöker måla dom lite tjockare men jag behöver nog skaffa mig lite nytt ögonbryns-smink! Det är lätt att glömma bort tycker jag 🙂

Jennifer Ruuska 7 april, 2014 - 14:49

Jag gillar verkligen dipbrow och tanken med den men färgen blonde är lite konstig så det är lite svårt att få den att funka med mig. Den är nästan lite grön i tonen. Kanske måste testa den som har mer röd ton.

delinda 7 april, 2014 - 20:53

jättefina ögonbryn!

Lackert 7 april, 2014 - 22:21

Wow vilket perfekt resultat, super snygga bryn

Emilie 10 april, 2014 - 11:53

Alltså åh jag skulle verkligen vilja ha paletten och dop brow:en. Mina bryn är en kladdig katastrof just nu. dina bryn är jättefina 🙂

Malin 10 april, 2014 - 12:02

<3

Sasha 1 maj, 2014 - 14:53

Hej på dig!
Måste få fråga vad för pensel du använder på bilden ovanför då fu målar med Dip Pomade,för låt mig säga att det där med ögonbryn kan du!!!!
Vore MKT MKT tacksam för svar.
Mvh Sasha
Ps,Har ruskigt glesa(tyvärr mkt glesare än dig) ögonbryn,tycker du dip pomade funkar för glesa ögonbryn?

Malin 1 maj, 2014 - 15:00

Tack så jättemycket Sasha, vad glad jag blir 🙂 Jag har använt mig av e.l.f Cosmetics Studio Small Angled Brush som jag tycker är perfekt för detta ändamål. Den är liten och inte för mjuk vilket jag tycker är bra när man målar ögonbryn.

Jag älskar min Dipbrow Pomade för mina glesa bryn, vill inte leva utan den! Sedan kan man göra som jag gör i guiden, att komplettera med en brynskugga för att få dem att se lite fylligare ut.

Kram

Sasha 2 maj, 2014 - 12:16

Tack för svaret!
Pga av att dom jag så tycker du är riktigt duktig på detta med ögonbryn så undrar jag hur du målar dina.
Jag ser ju attdu först drar en linje,men det jag främst tänker på är det du skrev om att när jag nu har så(suck!tyvärr uruselt,glest med ögonbryn)så kunde jag anv ögonb skugga för att få dem att se tjockare ut(vilket är min högsta dröm inom det området).
Min fråga är ska jag först sätta dip pomade och sen ögonb skugga?
Finns det risk att det kladdas ihop el är det ingen fara med dip pomaden,att den kladdar ihop med ögonb skuggan när dom sätts ovanpå varann?
Vad applicerar du ögonb skuggan med sen ovan på dip pomaden(dvs vad rekommenderar du att jag applicerar den med?)
Lite krångligt med ögonbrynen gör SÅ mkt flr hela ansiktet,och mina har desdutom jämt suddats ut så gort man nuddat vid dom,så jag hoppas pomaden håller bättre!)
Vore SUPERTACKSAM för svar!
Kram Sasha
Ps,vad är det för concealer du anv och suddar du ut den el,sätter du den tex dör ett streck blev lite för tjockt?(frågar när jag likaså är på g:-)

Malin 2 maj, 2014 - 12:37

Allt står i inlägget 🙂 Nej, brynskuggan kleggar inte ihop med Pomade om man är försiktig. Jag gör det varje gång jag sminkar mig och Pomaden torkar nästintill till ett vattenfast resultat.

Som sagt står allt i inlägget här ovan hur jag gör steg för steg. Först pomade längst ut på brynen och jobba sedan inåt med brynskugga.

Jag använder samma pensel från e.l.f men torkar av den mellan pomade och brynskugga.

Jag använder Viva La Diva 3 in 1 concealer till att skapa skarpa kanter runt om.

Sasha 2 maj, 2014 - 15:00

Ok,mkt tacksam för svaret!
Ursäkta att d blev lite omständigt,men j har kollat på många sminkbloggar ksn jag säga och aldrig gjort ett inlägg hos NÅNGON förrän till dig,som sagt för att jag tycker hur du får tilldina ögonbryn är långt över genomsnittet i perfektion,dom ser väldigt äkta ut!:-)
Nu ska jag inte fråga ihjäl dig mer utan tack för dina svar och ha det bra!
Kram Sasha

Sasha 16 maj, 2014 - 08:54

Hej på dig igen!
Har nu äntligen fått tag i Dip Pomade på Kicks,varit dlutlängr i gägrnDark Brosn.
Jag tänkte fråga(då som du vet j är mkt imponerad av hur snyggt du får till dina ögonbryn,inget snöreri för jag skulle fråga
på nån annan blogg omjag INTE tyckte så:)!!
Jag vill ogärna beställa från utomlands,kan du tipsa på en prnsel som
är så lik E.L.F Cosmetic Studio Small Angeled Brush(den kostar ju inte mkt men vet ingen som ska beställa:(
Jag förstår precis vad du menar med att den inte ska va för mjuk.
As always mkt TACKSAM för svar!!!
Ps,går d å “luras”att man har den här formen på ögonbrynen(väldigt glesa desdutom)som är då inne nu.
jag menar mina är inte lika “lyftiga”utan mera raka från början till slut(har hlrt flera tjejer säga att dom har samma som mig men att det inte går att plocka sig till den
formrn om man har min form ,utan att d cår att fudka med just dip pomade osv(stämmer d tycker du?)
För fina omålade har ju iaf den därformfn som är inne!!:)
Puh,jag ska intd kväva dig med frågor men dn grej till,du kanske aldrig hört talas el köpt produktdn.
Jag beställde Clarins Instant light complexion corrector å blev då besviken.
Hur ska man anv den tror du för bästa resultat prövat sötta de eft dagkräm å engång bara dnsam på näsryggen,d blev ingd bra.
Nåväl,du beh naturligtvis intd svarapå det då du kanskd inte snv den.
VÅRKRAM Sasha

Malin 17 maj, 2014 - 22:57

Har lite svårt att tyda var du skriver ibland, vet inte om du skriver med en telefon eller har lite bråttom 😉

Jag använder endast den från e.l.f och vet inte vilka andra borstar som är bra eller dåliga, jag skulle rekommendera att gå in i en beauty-shop och kolla vad som finns där, jag har hört att e.l.f-smink osv ska finnas i vissa städer på ICA Maxi. Annars har eleven.se massor av vinklade penslar till just ögonbryn, men personligen har jag ingen erfarenhet av dem.

Och om jag förstår din andra fråga rätt (att fejka formen på brynen), så ska det absolut gå att göra i viss mån. Jag vet ju inte exakt hur dina ser ut, men för att ta ett superbra exempel så har Nicolina visat hennes skillnad på bryn här. Hon har också en bra brynguide för de med väldigt glesa bryn. Alla har ju olika form på brynen från början och jag tycker att man ska fylla i sina bryn utifrån sina egna förutsättningar. Visst att man kan dölja med concealer och noppa bort för att fejka ett intryck av “högre” brynben, men då rekommenderar jag nog att man går till ett proffs och får hjälp med det. Annars finns det nog risk att se ut som Vampira 😛

Tråkigt att du inte blev nöjd, jag har inte testat den produkten så jag vet faktiskt inte. Sorry.

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer