Skönhetstips: Vårstäda fejset!

av Malin
18 visningar

Vi vet alla att vintern kan ta hårt på huden, vi blir torra och fnasiga. Själv har jag kombinerad hy, alltså både oljiga och torra partier och genomgår både plit-utbrott och flagar något otroligt på vissa ställen under de kalla månaderna. Så nu när våren kommer, för att förbereda ansiktet för dessa underbara solstrålar brukar jag “vårstäda” fejset lite.

Jag har ett litet schema som jag gått efter varje vecka för att ge min hud en bra start på våren. Denna rutin har verkligen fungerat för mig och min hy har mått väldigt bra sedan jag började med detta.

spring-clean-fejset-molkanMorgon: Clarins HydraQuench Intensive Serum Bi-Phase
Kväll: Estée Lauder Advanced Night Repair
Tisdag: M Picaut Exfoliating Peel Mask
Fredag: Botanics Shine Away Ionic Clay Mask

Varje morgon och kväll lägger jag till ett serum mellan rengöring och återfuktning som ska boosta huden ordentligt. Sedan kör jag en exfolierande mask på tisdagar och en lermask på fredagar. Samt att jag alltid använder dag- och nattkräm. Under de hårdaste vintermånaderna använde jag också Danatekt Creme på de värsta ställena för att slippa få en torrchock.

Och tre två snabba tips för en fin och återfuktad hy;
– Drick mycket vatten
– Använd solskydd
– Tvätta ansiktet med en mild rengöring eller olja

Har du någon bra fuktboostrutin eller någon produkt som hjälper dig efter vintern?
Tipsa gärna i kommentarsfältet nedan 🙂

2 kommentarer

Julias skönhetsblogg 28 mars, 2014 - 17:18

Bra tips! Jag har torr hy och när det milda vädret slog om till massa minusgrader blev min hy helt katastrofal. Fnasig överallt. Använde kokosolja i ansiktet morgon och kväll, men det hjälpte inte. Så jag spanade in Yves Rochers Elixir 7.9 serie och blev nyfiken på Youth Energy Day Care – Dry Skin. Den är väldigt fet så använde den både morgon och kväll. Det blev min räddning! Har aldrig haft så återfuktad hud som nu 🙂 Kombinerar den med Yves Rocher Hydra Végétal Refreshing Gel Cleanser och Hydra Végétal Moisture Boost Concentrate serum och en ögonkräm för torr hy från L300. Funkar bra för mig 🙂

Evelinasfina Skönhetsblogg 28 mars, 2014 - 17:19

Riktigt bra tips 🙂 Min hy har slått bakut denna vintern men jag har verkligen blivit helt fast vid min konjaksvamp. Så otrolig härlig och len man blir efteråt! Jag är lite sugen på att testa serumet från Estee lauder

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer

Cookie policy