malhar_131026_0058

malhar_131026_0080

malhar_131026_0068

malhar_131128_0129Skugga 1-6

malhar_131128_0147Skugga 7-12

Information: “Nudie Collection är den självklara paletten för dig som föredrar en naturlig elegans. Paletten innehåller 12 stycken ögonskuggor varav 3 matta och 9 skimriga. En högkvalitativ duoapplikator medföljer.”

Jag tycker: Jag blev riktigt glad när jag hittade denna palett på Åhléns i Stockholm då jag inte har någon större palett med neutrala skuggor – och för priset kunde jag bara inte motstå den! Förpackningen är i kartong och känns lätt men stabil i handen. Locket har magnetsnäpp så att den håller sig stängd när man inte använder den. Jag gillar att det finns en spegel i locket, perfekt för att ta med sig på resan. Den dubbelsidiga applikatorn som medföljer är inte så rolig, utan kändes mest billig så den ligger fortfarande orörd.

Paletten sägs vara en budgetvariant av Urban Decay’s Naked2-palett och jag har hört lite olika angående det påståendet – en del skuggor är väldigt lika medan andra är mer olika. Dock sägs det att den svarta skuggan ska vara mer pigmenterad än den i Naked2. Jag kan tyvärr inte jämföra då jag inte har N2-paletten, men jag måste hålla med om att det är en bra pigmenterad svart skugga som inte känns pudrig eller fäller produkt.

Sämst pigmentering har skuggorna 6 och 11 som kräver rejält med jobb bara för att få ut något ur förpackningen, vilket är lite synd då det är de mörka bruna nyanserna. Skugga 1, 3 och 5 är helt okej – de behöver lite mer jobb än en “normalbra” skugga men jag får ändå bra med färg för att de ska synas i en sminkning. Bäst pigmentering ger skuggorna 2, 4, 8, 9, 10 och 12.

Sammanfattningsvis är det ett prisvärt budgetalternativ för dig som suktat efter Naked-paletterna. Det går att skapa fina, både matta och skimriga eller kombinerade, neutrala sminkningar med varma och kalla inslag. Det är som sagt lite synd med de mörkare bruna skuggorna som inte var riktigt så pigmenterade som jag ville, men jag kommer att använda den ganska flitigt ändå – perfekt vardagspalett!

.
Viva La Diva Nudie Eyeshadow Collection kan köpas på t ex. Åhléns och kostar 149 kr.

.

3,5/5


.

1 kommentar

Maria 4 december, 2013 - 19:32

Sjukt bra recension, älskar att du går igenom skugga för skugga, är litet sugen på den här men då jag vill ha de mörkare varianterna mer pigmenterade så väljer jag bort den.

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer