malhar_130623_0135

På senare tid har jag börjat läsa mer och mer på innehållsförteckningarna på både smink, hud- & hårvårdsprodukter och i många av hud- & hårvårdsprodukterna finns flera olika alkhoholsorter som torkar ut håret och långsiktigt kan skada håret och hårbotten, vilket resulterar i fler kluvna hårtoppar och torrt hår. I innehållsförteckningen kan man leta efter:

  • SD alcohol
  • SD alcohol 40
  • Alcohol denat
  • Propanol
  • Propyl alcohol
  • Isopropyl alcohol

Dessa alkoholsorter förekommer i I bl a. hårsprayer, hårmousse, inpackningar och oljor. Jag har hittat alcohol denat i L’Oréal Extra Ordinary Hair Oil, L’Oreal EverRiche Inpackning, Urban by Björn Axén Work Me Flexible Spray, Urban by Björn Axén Sparkle Explosion Shine Spray osv. Hur sjukt är inte det? Såna produkter som ska göra håret finare och återfukta gör faktiskt motsatsen Även om en produkt innehåller bra ämnen och naturliga ingredienser ska dessa sorter ändå undvikas för ett friskare och vackrare hår.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer

Cookie policy