malhar_130327_0064

I början av året började jag slaviskt att följa massor av beauty-vloggare på youtube och det kändes som att alla använde en liten droppformad svamp för att applicera sin foundation. När jag började med smink läste jag att makeupsvampar var dåligt för hyn eftersom bakterierna älskar att frodas där, så sedan 2010 har jag bara använt händerna och penslar när jag väl använt flytande foundation… Men nu var det tydligen okej att använda svampar igen. Märket Beautyblender är superstort i USA och “alla professionella makeupartister” använder sig tydligen av denna.

Jag blev givetvis sugen på att testa, men då jag kom över denna väldigt billigt valde jag att testa denna först. Minns inte riktigt vad den kostade, men runt 30-40 kr tror jag. Jag tänkte att jag skulle testa the real deal också eftersom att jag hört att den ska vara så bra. De finns bl a. på eleven.se i lite olika utföranden.

Det blir inte randigt och det känns som att sminket sätter sig bättre i huden på något sätt. Och för sitt pris kan jag inte klaga. Det enda är att jag känner att den suger åt sig mycket foundation, så att fukta svampen innan applicering är att föredra. Rengöring är A och O gällande alla sminkverktyg och jag tvättar denna efter varje användning. Jag gillar att den har en platt sida för de större områdena i ansiktet och en spetsig sida för att komma åt under ögonen och runt näsan.

Detta är ett bra budgetalternativ för er som inte har råd eller inte vill lägga en större peng på redskap men ändå vill få ett bra resultat. Rekommenderas!

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer

Cookie policy