Eftersom jag älskar att vara en åsiktsmaskin och att såga saker så måste jag bara dela med mig av årets hemskaste bidrag som kommer att tävla i ESC 2013. Det är en tävling och därför måste det finnas både bra och “mindre bra” låtar. Och har man gett sig in i leken får man leken tåla kan jag tycka. Så här kommer de bidrag som jag finner helt obegripliga/gräsliga/bisarra osv.

1. Lettland


Jag vet inte ens var jag ska börja? Falsksång, dålig rap, trumpeter och de hemska kostymerna. Jag blir seriöst illamående av den här låten och jag får en klump i halsen. Har lyssnat på låten 2 gånger och kommer definitivt att gå ut ur rummet när denna spelas under programmet. Kunde de inte i alla fall inte kommit på en bättre refräng? Absolut värsta bidraget!

2. Finland


Låten är pervers, videon är om ännu mer pervers. Bara helt fel. Jag hoppas verkligen inte att hon klär sig som en avdankad porrskådis på scenen, då dör jag. Gör om och gör rätt, det är ett familjeprogram för bövelen!

3. Montenegro


Jag brukar gilla dubstepmusik, men detta funkar bara inte! Jag gillar inte “rappen” i verserna. Videon är dessutom alldeles för vulgär och pervers precis som den ovan. Hade satt denna som nummer 2 om Finlands bidrag inte hade varit så fruktansvärt dålig.

4. Grekland


Det här bidraget förstår jag helt enkelt inte. Själva musiken är inte hemsk, det låter typiskt grekiskt… Familjeprogram som sagt, det lämpar sig inte. Jag sitter bara som ett frågetecken och fattar ingenting.

5. Tyskland


Okej, egentligen tycker jag inte att låten är så hemsk. Men jag ogillar starkt Cascada efter mina tonår och jag tycker att det är rätt tacky av Tyskland att använda sig av en sån etablerad världsartist. Det fungerar bara inte för mig. Kässt!

.
Och så finns de bidragen som man bara blir helt galen på. Det kunde ha blivit så bra men något gick allvarligt snett…

Best of the worst: Rumänien


Vad hände liksom? Första gången jag hörde låten hade jag youtube-fliken nere och jag trodde allvarligt att det var något fel, sen tänkte jag… “Åh coolt med en operasångerska i refrängen!” men när jag tog upp fliken var det verkligen samma kille som sjöng och efter att jag lyssnat på låten för femte gången sitter jag här och kan inte sluta gråta pga. att jag skrattar så mycket. Och det värsta är att musiken inte är dålig, jag gillar verkligen melodin… men Cezar åh Cezar! Och så ett försök till lite dubstep där i mitten, det är så underbart! Hade jag inte tyckt att det var så bisarrt roligt hade Rumänien absolut fått priset för värsta bidraget, men nu är det ett av mina favoritbidrag bara för att han är så underbar.

Här hittar du mina favoritbidrag.

2 kommentarer

Mammi 7 april, 2013 - 10:45

Du är väl för bra! Hahaha jag skrattar ihjäl mig. Du borde
bli musikkrönikör. Puss

Elin 7 april, 2013 - 21:45

Nej, dissa inte Krista från min grannkommun! 😀 Nämen jag förstår dig, har varit många diskussioner om låten här i Finland ockå. Låten är dock gjord med glimten i ögat 😉

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer