malhar_121103_0309-as-Smart-Object-1Foto: © Malin Hartzell 2012

Information: “Har du fet- eller blandhy och söker hudvård som omedelbart och effektivt uppfyller din huds behov? Då är denna allt-i-ett BB-kräm med matt effekt perfekt för dig! Innehåller UV-filter och återfuktar samtidigt som den ger matt hud och döljer orenheter.

Den oljefria formulan med ultra-absorberande perlite bidrar till att hålla huden matt tack vare ingredienser som förebygger fet hy. Den lätta krämen smälter in i huden, döljer effektivt rodnad och orenheter. Den innehåller även mineralpigment som direkt fördelar sig jämnt över huden för en felfri finish!”

Jag tycker: Jag hade länge velat testa denna BB cream då de flesta flytande foundations är ofta för tunga och kladdiga för min hy. Som jag har skrivit förut så har jag fet hy med stora porer och röda partier runt näsa, kinder och haka. Jag fick denna i min Glossybox i oktober och har seriöst använt den nästan varje dag sedan dess och den är ännu inte slut! Jag gillar formulan och den täcker förvånansvärt bra. Jag har dock inte märkt att mina porer blivit mindre eller att min hy har blivit mindre fet som den faktiskt lovar. Tyvärr luktar den också alldeles för mycket alkohol och efter en närmare titt på ingredienserna står “alcohol denat” som 5:e ingrediens vilket betyder att det finns rätt mycket av det i produkten. Och alkohol i hudvårdsprodukter vet vi ju att det täpper till porerna och torkar ut huden, vilket inte är så bra.

Trots detta måste jag säga att jag gillar produkten. Med ett puder över sitter sminket bra hela dagen och jag upplever inte att jag blir blank som jag oftast blir efter bara några timmar. Det är en bra vardagsprodukt som ger ett bra resultat, även för mig med problemhy. Kommer de ut med en ny BB cream utan alkohol som ändå har denna mattande effekt kommer jag definitivt att köpa den, men tills dess fortsätter sökandet efter den perfekta basprodukten.

Jag har använt den krämen för kombinations- & fet hy i färgen Light. Det finns även en BB Cream för normal hy och en för känslig hy. De finns på bl a. eleven.se och kostar 119 kr.

.

3,5/5


.

3 kommentarer

Elin 22 februari, 2013 - 18:39

BB creams tinted under eye roll-on är sjukt bra om du inte
testat den! Jag har alltid haft svårt att täcka mina mörka ringar
under ögonen men den funkar skitbra! Sen är den supersmidig att ta
med sig överallt om man vill bättra på andra problemområden! Testa!
🙂

Silvia 31 juli, 2014 - 13:47

Vet du o den finns på H&M eller Åhlens? 🙂

Malin 31 juli, 2014 - 13:49

Jag tror att den har funnits på Åhléns i alla fall. H&M i min stad har inte så stort utbud så det kan jag inte säga något om.

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer