Sjukt kul med så många frågor, hoppas ni blir nöjda med svaren 🙂 Okej, let’s do this!
.

Khaleesi frågar:

1. Jag har en fråga angående ögonbrynen. Såg att du haft typ ”halva” ögonbryn förut och jag undrar hur du fick dom så fina sen. Mina är inte alls som jag vill ha dom men jag upplever att dom aldrig växer ordentligt längre. Frågan är egentligen – hur gör man för att få perfekta ögonbryn? 😀

Svar: Först slutade jag att plocka ögonbrynen helt och hållet i ungefär en månad (det kan behövas några extra veckor beroende på hårväxt). Sen har jag använt ett ögonbrynsserum från e.l.f som tydligen ska påskynda hårväxten. Sen “perfekta” ögonbryn vet jag inget om, bara man är nöjd själv så 🙂 Jag gillar måsvingelooken på bryn. Men mitt bästa tips är egentligen att bara sluta plocka och om man har råd gå till en profesionell plockare, jag har gjort det i flera omgångar och alltid blivit nöjd!

2. Undrar även om du har bra hud eller om du använder smink för att få så snygg hud? Jag har själv problemhy och svårt att hitta produkter som täcker bra. Speciellt ringar under ögonen har jag svårt att få bort. Tips på det? 🙂

Svar: Jag har absolut inte bra hy och det är väl den jag har mest komplex för. Har fet hy med röda partier runt näsa, kinder och haka… samt att jag har väldigt stora porer som jag bråkar med varje dag. Så sminket och hudvården är min räddare i nöden! Det viktigaste med problemhy är att vara noga med att tvätta morgon och kväll och återfukta, även att använda en bra scrub 1-3 gånger i veckan (jag rekommenderar citron + socker-scrub). Men det finns även bra produkter där ute som kan, t ex. en face-primer för att matta ned och jämna ut hyn och jag har hört jättebra saker om MUS Matt Foundation för bra täckning. Men för min del har jag kommit att gilla min BB cream från Garnier, den ger bra täckning samtidigt som den inte känns så där kladdig. För ringar under ögonen rekommenderar jag verkligen e.l.f Under Eye Concealer & Highlighter!

.

Malin frågar:

1. Använder du någon primer eller dylikt?

Svar: Jag har en ansiktsprimer från e.l.f som jag använder ibland, men oftast inte.

2. Du försover dig och har bara sju minuter på dig att fixa en snygg sminkning. Vad gör du?

Svar: Tittar mig i spegeln och börjar gråta, skiter i allt och går och lägger mig igen 😛 Haha, seriöst… jag skulle aldrig kunna fixa mig på sju minuter. Det tar sju minuter bara att bestämma mig vad jag ska använda för produkter.

3. Vad föredrar du, färg eller klassisk sotning?

Svar: Färg såklart! Jag älskar färg 🙂 När jag gick på folkhögskola blev jag känd som “hon-med-olika-färg-på-ögonen-varje-dag”. Mission accomplished!

4. Vilka ser du upp till?

Svar: Jag ser upp till personer som är down-to-earth, har humor och vågar vara sig själva. Bra exempel på detta är; Malin Sörmlind (yes you!) och Gloria Nava. Kommer faktiskt inte på fler…

5. Vilka bloggar följer du som sysslar med makeup?

Svar: Har börjat följa betydligt fler på senare dagar, men jag tycker att det är svårt att hitta riktigt bra bloggar tyvärr. Men här är mina favoriter; Colorfulmakeups, GetGorgeous, Helen Torsgården, Killer Colours, eyeslipsface.se/blog, Wysteriia och Vintertroll 🙂

6. Välj en sak i din sminkväska som du måste använda för resten av ditt liv.

Svar: Min nyfunna kärlek: Too Faced Sweethearts Blush

7. En sak du inte klarar dig utan.

Svar: Min Under Eye Concaler & Highlighter från e.l.f! Gör mirakel för dagar med trötta ögon!

8. Något du tycker är onödigt.

Svar: Sån där ögonskugga på klisterlappar som man ska gnugga på, skulle aldrig köpa!

9. Vad tycker du att man gärna ska spendera lite extra pengar på. Tex läppstift eller mascara..

Svar: Förutom bra hudvårdsprodukter så är nog bra basprodukter viktigt för min del. Vill inte göra en snygg makeup för att sedan se att pudret ser kakigt ut eller att foundationen kladdar eller en concealer som inte täcker.

10. Ditt bästa tips för snygga fransar.

Svar: Jag har börjat använda vattenfast mascara då jag upplever att den sitter bättre, bibehåller böjningen på fransarna och mindre klumpar. Jag använder Maybelline The Colossal vilken jag faktiskt gillar riktigt mycket!

.

Annie frågar:

Något tips på när man ska ta makeup bilder för att färgerna på skuggan ska bli så rättvis som möjligt? 🙂 Inställningar osv.

Svar: Jag skulle kunna föreläsa hela dagen om ljus och färger men för att göra det enkelt: Det beror helt på var man befinner sig, kamera, objektiv och faktiskt vilken färg man fotar. Kamerans sensor uppger inte alla färger rätt. Optimalt vore ju att fota i studio med dagsljuslampor. Jag fotar oftast med det automatiska läget gällande vitbalansen och det brukar bli bra, men skulle det bli färgstick åt något håll ändrar jag det i Camera RAW efteråt. Blir det inte bra direkt i kameran så är mitt bästa tips att fixa det i efterhand.

.

Nela frågar:

Bästa ögonskuggsfärger för blågröna ögon? =)

Svar: Det sägs att man ska använda kontrastfärgen till sin egen ögonfärg för att framhäva dem bäst. Så om du har blågröna ögon “ska” du använda orangea och röda nyanser, men jag tycker att man ska använda det man tycker är fint!

.

Zarah-Lou frågar:

1. Vad använder du för penslar/verktyg när du lägger dina skuggor?

Svar: Jag fotade mina penslar för bara ett litet tag sedan, check it out! Använder 8/11/15 för att lägga skuggor på ögonlocket, 16 till globlinjen och 19 för att blanda 🙂

2. Favoritfärg på läpparna?

Svar: All-time favorite är helt klart lite lätt rosa/nude. Men jag bara älskar mörka läppar just nu!

3. Bästa rougen du testat, som sitter läääänge?

Svar: Jag gillar faktiskt e.l.f’s Studio Blush – Pink Passion, en superfin knallrosa färg som sitter hela dagen.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer