Jag kan ibland tycka att smörgåsar kan bli lite tråkigt som mellanmål, speciellt om man är som mig och vill ha allt möjligt på… Tyckte om de klassiska pizzabullarna när jag var liten, men idag kan jag tycka att även det är lite tråkigt. Testade dessa matmuffins ur min muffinsbok igår (med några egna modifikationer) och jag tyckte att de blev jättegoda! Ett tips är att skära upp muffinsen i två delar och ha på lite smör och en ostskiva. Mums!
Ugnsvärme 200 grader
Ca. 15-20 min
Ingredienser
5 dl Vetemjöl
1 dl Grahamsmjöl
1 liten burk majs
1 pkt Bacon
¼-½ Gul Lök
1 tsk Bakpulver
Salt
Peppar
Basilika
Färsk timjan
2 st Ägg
2 dl Mjölk
1 msk Creme Fraishe Paprika & Chili
65 g Smält smör
Topping
Fetaost
Svarta oliver
Färsk basilika
Riven parmesanost
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Stek löken och baconet. Låt baconet bli krispigt. Låt svalna.
- Blanda ihop de torra ingredienserna och kryddorna. Häll i baconet, majsen och löken.
- Blanda ihop ägg, mjölk, smör och creme fraishe väl. Häll i de torra ingredienserna pö om pö i äggblandningen.
- Häll smeten i muffinsformar och lägg på ett par skivor oliver, fetaost och strö på lite parmesan.
- Ställ in i ugnen i ca. 15-20 minuter beroende på storlek. Tills de fått fin gyllenbrun färg på toppen.
- Ta ut ur ugnen och lägg på en liten kvist färsk basilika.
2 kommentarer
Mumma! Dessa ska testas efter min detoxkur 🙂
Åh, måste testa!
Kommentarer är avstängda.