Eftersom jag nu kommit in på Gamleby tänkte jag visa mina uppgiftsbilder vi fick inför intervjun.
Mina andra ansökningsbilder ligger i min portfolio
.

Första uppgiften var Tro, Hopp och Kärlek. Började fundera på vem man är utan dessa saker i sitt liv som ledde till tankarna om mycket mycket samhället påverkar oss gällande dessa saker. Vi får tidigt tro/religion inpräntat i ryggraden och saker som den tron anser vara rätt och fel. Man blir upplärd vad man ska sträva efter och hoppas på att få ett gott och lyckligt liv. Även kärleken är styrd av samhället på sitt sätt, mer förr kanske än nu, men i sagorna som vuxna läser för sina barn är kärleken på ett visst sätt vilket gör det oerhört svårt när man inser att det oftast inte är ”och så levde de lyckliga i alla sina dagar…”.

Andra uppgiften var Stilleben av Blommor. I beskrivningen av uppgiften står det så här ”I barockens bilder hittar man blomsterstilleben där varje blomma symboliserar något, ofta baserat på sentensen memento mori, minns att du är dödlig.” Jag snöade självklart in på själva memento mori-grejen och i flera dagar gick jag runt och tänkte ”Minns att du är dödlig… minns att du är dödlig”. Till slut poppade en fras upp i huvudet på mig och bilden uppenbarade sig samtidigt. Kärleken må vara evig, men mänskligheten är endast dödlig. Fick en vision om att någon väntat på sin älskade lite för länge.

4 kommentarer

Kajsa 29 maj, 2012 - 15:57

Men guuuud vad du är duktig! Slutar aldrig imponeras!

Svara
Molly 29 maj, 2012 - 16:55

Kajsa: Åh, men tack 🙂 <3

Svara
Mammi 29 maj, 2012 - 19:45

Asgrymt

Svara
Nova 29 maj, 2012 - 20:48

Alltså, ÄLSKAR DEM!!! Du kommer kicka ass på skolan, och i VÄRLDEN!

Svara

Skriv en kommentar

tre − två =

*Genom att kommentera detta inlägg accepterar du att dina uppgifter sparas och hanteras av molkan.se.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer

Cookie policy