10
Receptet är taget från Tasteline och de blev fantastiskt goda!
Ingredienser
Till ca. 16 stycken medelstora / 8 stycken stora
4 msk kakao
1 dl kokande vatten
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
100 gram smör
1,5 dl strösocker
2 st ägg
200 gram mörk choklad
Frosting
100 gram mjukt smör
500 gram florsocker (ett paket)
3 msk kakao
2 msk kallt kaffe, starkt
Tillagning
Muffins
- Blanda ned kakaon i det heta vattnet och rör tills all kakao är upplöst. Låt svalna.
- Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål.
- Vispa smöret och sockret riktigt mjukt med en elvisp, tillsätt äggen, ett i taget.
Häll i mjölblandningen och rör tills allt är ordentligt blandat. - Hacka chokladen och tillsätt den sist tillsammans med vattnet med kakaon.
(vill man ha lite chokladbitar i så hacka inte chokladen så noga) - Sätt i muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem till 2/3.
- Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.
Frosting
- Vispa smöret mjukt och med elvispen, tillsätt florsockret lite i taget medan du vispar på låg fart.
- Rör sedan i kakaon och kaffet. Fortsätt sedan att vispa på medelhastighet i några minuter så att
krämen tjocknar ordentligt. Den skall vara riktigt fast i konsistensen. - Klart att spritsa på dina cupcakes!
2 kommentarer
aaaaa-nomnom-nooomnoooom! 😀 skicka hit!
Supergoda
Kommentarer är avstängda.