Många frågar mig vad programmet Adobe Bridge är till för och om man ska förklara det på ett enkelt sätt är det ett program för att hålla koll på, sortera och välja ut bilder för användning. Alltså ett filhanteringsprogram som du använder istället för filhanteringen direkt i datorn eftersom förhandsgranskning av t ex. RAW-filer inte ingår.

I Bridge kan du betygsätta dina bilder, markera dem med olika färger för olika syften, se och lägga till metadata, förhandsgranska dina RAW-bilder osv. Jag har aldrig haft så bra koll på mina bilder som när jag använder Bridge. Har du Photoshop så har du Bridge. Vill du läsa mer om det på engelska kan du göra det på Wikipedia.

Hittade ett par ganska bra videos som berättar mer om vad Adobe Bridge är för något och hur vissa saker fungerar. Titta igenom dem, för det är lärorikt! Vill du fortfarande veta mer kan söka du på “Adobe Bridge Tutorial” på youtube, så hittar du ännu fler guider till programmet.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer