Idag har vi varit i Flossenbürg och besökt ett forna koncentrationsläger. Vi fick en guidad tur runt området, vilket innebar att vi fick se grunderna till fängelset, tvättbyggnaden, köket, krematoriet och ”valley of death” där de hällde ut askan efter bränningen av kroppar. Det var en väldigt emotionell förmiddag och en bit in på eftermiddagen. Vi fick även se en film där överlevare från koncentrationslägret pratade om deras upplevelser där och och efteråt.

Sedan åkte vi till Waldsassen där vi besökte en kyrka samt kyrkans historiska bibliotek. Det var superhäftigt! Tyvärr fick vi inte ta bilder där inne, men jag köpte lite vykort som jag kommer att visa upp senare. Det var verkligen överväldigande då hela biblioteket var handgjort i trä av en lokal konstnär (Jonathan nånting), det tog honom ca 22 år att göra alla sniderier. Skapligt tålamod!

I själva kyrkans center fanns så mycket detaljer att vi knappt hann att uppmärksamma alla. Där fanns också mycket träsniderier, skulpturer och skelett av högt uppsatta inom kyrkan, målningar och symboler.

Därefter åkte vi till en väldigt ”speciell” restaurang
som drivs av handikappade och funktionsnedsatta. Tyvärr hade de missförstått våra beställningar (som vi gjorde redan i måndags) så att en del av oss fick vänta i 2 timmar på maten. Men det gjorde inte så mycket för vi var i gott sällskap!

skin treat instant firming body serumskin treat anti-blemish body treatmentskin treatskin treatskin treat

0 kommentar
0

Skriv en kommentar

arton − 3 =

*Genom att kommentera detta inlägg accepterar du att dina uppgifter sparas och hanteras av molkan.se.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer

Cookie policy