Hittade inte så mycket bilder från nya HP-filmen. Det tar väl ett tag antar jag :/ Men självklart fastnade jag ju på sidan och kom på att jag ville se lite Hubble-bilder (Hubble-teleskopet som vi har i rymden).

Jag tycker att alla dessa bilder är helt fantastiska! Kan sitta och titta på dem i flera timmar. Man kan även ladda ner dem (och låna) och titta på dem högupplöst. De har även bakgrundsbilder som man kan ladda ner. Helt fascinerande.

Damm-band runt kärnan av “Black Eye Galaxy” M64.

Krabb-Nebulosa.

Stjärnkluster NGC 290.

Stjärnformation Region LH 95.

Mystic Mountain.

Stjärnkluster visar himmelska fyrverkerier.

Ett galaktiskt spektakel.

När jag tittar på bilderna blir jag faktiskt lite rädd också. Hur mycket finns det där ute och hur mycket är det vi kan se? Finns det bilder som NASA inte lägger ut? Hur stort är universum? Hur små är vi? Och är vi verkligen ensamma? Alla dessa frågor som ploppar upp i skallen.

Det mest skrämmande är att det tar ganska långt tid för ljuset att komma till Hubble så är det ju inte det universum vi har idag som syns på bilderna, utan hur det såg ut för flera tusen ljusår sedan. Hur ser det ut idag?


Man kan gå in på Hubble site och titta på alla vackra (men skrämmande) bilder.

Alla bilder är lånade från Hubblesite.

3 kommentarer

Alisa Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Amor Vincit Omnia 8 augusti, 2010 - 00:46

Jag har alltid fascinerats av rymden, när jag var liten ville jag bli astronaut. Det är magiskt och oändligt och jag vet att vi inte är ensamma, det finns många världar där ute.

Alisa Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Amor Vincit Omnia 8 augusti, 2010 - 10:47

Sv: hehe gör det så får du gärna berätta vad filmen handlade om haha!:D

Pia [stjerndorff.com] 8 augusti, 2010 - 20:52

Det är galet det där. Jag tror helt klart att vi inte är ensamma. Universum är allt för stort för att vi skulle vara ensamma. Tror inte vi är smartast i universum heller 😉

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer