Vi fick alltså en uppgift med att fota 5 saker som är viktigast för oss eftersom jorden skulle gå under och personliga behörigheter var begränsade så fick vi bara ta med oss 5 foton. Det kommer att komma en liten motivering varför jag har valt just dessa motiv under varje bild.

Jag började tänka och.. på ett sätt så skulle jag säkert kunna hitta 5 saker som jag skulle vilja minnas med jorden och som var viktiga för mig, men sen tänkte jag att “om jag tar med bilder på sånt man gillar/älskar så kommer man ju bara att titta tillbaka på dem och bli deprimerad på den här nya planeten där man väger dubbelt så mycket och bara får äta slem-amöba och till slut ta livet av sig för att man saknar de sakerna så mycket, men om jag tar med foton på sånt jag inte kommer att sakna med jorden så kommer man antagligen att tänka att den nya planeten inte är så dålig ändå… vi lever ju?”

Räkningar (speciellt tv- & radiotjänst) – Jävla ångest med räkningar… alla pengar bara rinner i väg, på typ skit. 519 kr för att få titta på skitkanalerna SVT1, SVT2 & TV4? Nej, vi betalar ju mindre för en box och andra kanaler, som vi faktiskt vill se på!

Vattna blommorna – Mamma har gett mig hur många fina blommor som helst, men hur jag än gör så dör de? Jag glömmer bort, panikvattnar dem och de stendör. Kommer inte att sakna att glömma bort för att sedan komma på när det redan är för sent.

Dammsugaren – Den där jävla prylen. Man dammsuger och städar, men inte fan blir det rent? Jag vet inte hur många gånger jag kört över min egen fot med den där, den är dum.

Nedskräpning – Visst, Sverige är ganska rent om man jämför med typ Kina. Men ändå, hur äckligt är det inte när folk inte kan slänga skräp i soptunnorna istället för där de står och går? Hur lat får man vara egentligen? Jag som röker försöker till och med att kasta fimpen i papperskorgar. Tänk om alla bara kunde slänga sitt eget skräp? Allt hade blivit så mycket lättare då.

Arbetsförmedlingen (läs arbetsförnedringen) –  De är till för att hjälpa folk att söka jobb, men har de faktiskt hittat ett jobb åt någon nån gång? Inte de människor jag känner i alla fall. Men de tar i alla fall creds när folk skriver ut sig, det ökar ju deras statistik? Nej, jag är emot arbetsförnedringen.. för det är precis vad det är. Förnedring att gå dit och söka jobb som man ändå aldrig får.

7 kommentarer

Uh-huh-me.com - Nettan 13 april, 2010 - 20:18

Diggar dina tolkningar. Svår uppgift ju!

Sara ~ Candis 13 april, 2010 - 20:43

Tyckte de var riktigt bra bilder att ta med sig faktiskt 🙂

Helena 13 april, 2010 - 20:44

Gud vilken härlig blogg du har! Du är ju jätteduktig på att fota (:
Jag håller med dig, sakerna ovan skulle jag inte heller sakna! Nu har jag ju turen att inte behöva gå till arbetsförmedlingen och betala räkningarna (än), men jag tror inte att det kommer bli mina favoritsaker att göra när jag blir äldre direkt 😛

eve 13 april, 2010 - 20:44

gud villken fin header, det var nog den finaste jag har sätt på länge 🙂

Daniela/Neliz 13 april, 2010 - 21:27

Det med att panikvattna växterna/blommorna känner jag allt för väl om. Och sen klarar jag mig inte utan gröna växter hemma, tycker de kan göra ett helt hem nästan, så det blir inte billigt att köpa nya hela tiden :/

Bella 14 april, 2010 - 08:13

Jag tyckte du spikade denna uppgift jäääkligt bra! Precis dem sakerna man avskyr att göra på denna planet!
Bra jobbat (:

A F F L U E N Z A 16 april, 2010 - 06:33

Intressanta tolkningar, jag gillar dem. Personligen tycker jag tvärtom nuförtiden – jag är glad att SVT1 och SVT2, Kunskapskanalen samt Barnkanalen gör så mycket BRA program, tittar aldrig på skiten som finns på de andra kanalerna* haha 😀

* jag är en tv-junkie, men mina favoriter Fringe, Supernatural etc ser jag på nätet 😉

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer