Har fått frågan vad metadata, taggar och stjärnor innebär. Och jag såg även att Sara också hade fått frågan. Så jag tänkte förklara lite. Allt detta gör man då i Adobe Bridge som man får med Photoshop.

Metadata: Information om vem som äger bilden. Man kan i princip skriva vad som helst. Namn, telefonnummer, var bilden är tagen, när bilden är tagen, hemsida, mailadress osv.

Taggar: Taggar är precis som när du taggar ett blogginlägg. Du skriver ord som beskriver vad bilden innehåller vilket gör det lättare för dig (om du som jag, har bilder i olika mappar för varje datum) att hitta i Adobe Bridge.

Stjärnor: Det är precis vad det låter som. Man rankar bilderna med stjärnor från 1-5 beroende på hur bra man tycker att de är. Men vår fotolärare tycker att vi ska vara lite snåla med stjärnorna så jag använder bara 1-2 stjärnor. 2 stjärnor när bilden är superduperbra, och 1 stjärna när bilden är bra – men inte bäst. Sen kan man även markera bilder med olika färger om man exempelvis vill hålla koll på vilka bilder man lagt ut på internet eller vilka man vill redigera osv.

Allt detta är för att hålla koll på sina bilder och snabbt kunna ta fram en speciell bild.

2 kommentarer

TESCHO - Webbdesign och mycket mer 16 februari, 2010 - 21:43

Jag älskar verkligen programmet. Skulle dock behöva lägga ner lite tid på just detta..

TSUKII ♥ 17 februari, 2010 - 18:19

men försvinner metadatan då ifall någon print screena t.ex. en bakgrundsbild? :O

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer