Denna söndag testar jag Exuviance Bionic Oxygen, en mask som ska ge energi och lyster till en fuktfattig och stressad hud. Perfekt inför och efter flygresan, en stressig vecka eller bara unna dig en härlig stund.

exuviance bionic oxygen facialExuviance Bionic Oxygen Facial, 599 SEK

Bionic Oxygen Facial liknar en av mina favoritmasker från Bliss, med den lilla skillnaden att denna även innehåller Glukonolakton (PHA) och Laktobionisk syra (Bionic PHA) som skonsamt exfolierar huden samtidigt som de tillsammans med Glycerin och gurkextrakt återfuktar och skyddar huden. Triple Oxygenating Blend syresätter huden och bidrar till kollagensyntesen. INCI.

När masken kommer ut är den en ljusblå gel-liknande kräm och vid applicering börjar den skumma på huden. På mig försvann den nästan med en gång på vissa ställen (näsan och pannan) och på andra ställen satt den kvar i flera minuter. Det pirrar lite när masken jobbar, men känns inte obehaglig. När masken försvunnit tvättar man av resterna och huden känns både ren och återfuktad på samma gång. I like it!

Masken innehåller också bl a. kokamidpropylbetain som är en syntetisk tensid dels utvunnen från kokosolja, dels från dimethylaminopropylamine (DMAPA). Jag som är känslig brukar reagera på en del ingredienser som är kända kontaktallergener, men jag har inte reagerat på denna.

exuviance bionic oxygen facial

Har du testat Exuviance Bionic Oxygen Facial?

You May Also Like

Kommentera

Din emailadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska uppgifter *

7 − sex =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.