När en trend kommit så långt att nästan alla sminkmärken har varsin produkt som ska fungera liknande blir man ju lite sugen att testa allt? Jag är väldigt tacksam över att få testa så mycket som jag gör och tänkte idag tipsa om mina fyra favoriter i de olika klasserna.

.

MINI
contouring mini isadora face sculptor

isadora face sculptorIsaDora Face Sculptor – Nude, 179 SEK
En liten contourpalett med tre matta skuggor, en kall brun skugga för att skulptera, en varmare bronzer för att värma upp och en highlighter för att ljusa upp. Skuggorna är bra pigmenterade, men dessvärre finns just denna variant i ett utförande, så den passar mest bara ljus till olivfärgad hy. Men är du nybörjare eller inte vill lägga jättemycket pengar på en palett tycker jag att denna är grymt prisvärd!

.

BUDGET
viva la diva contour your beauty contour kit

viva la diva contour your beautyViva La Diva Contour Your Beauty, 249 SEK
Nästa steg i ledet, fortfarande väldigt billigt och prisvärt – men här går vi upp ett snäpp och här får du 6 stycken skuggor med både matta och skimriga nyanser, plus ett rouge. Två matta highlighternyanser, en rosatonad för att neutralisera blåa toner t ex. under ögonen och en gultonad för att reducera rödhet. Två skulpteringsskuggor, en med en kall/neutral underton och en med lite varmare underton samt en skimrig champagnefärgad highlighter. Detta gör att paletten passar fler, vilket jag tycker är bra. Skuggorna är pigmenterade och jag tycker att alla nyanser är väldigt användbara.

.

MELLAN
nyx highlight contour pro palette

nyx highlight contour pro paletteNYX Highlight & Contour Pro Palette, 375 SEK
Här har vi hela 8 olika skuggor i både matta och skimriga formuleringar, som dessutom går att byta ut. Två matta highlighternyanser i stuk med Viva La Divas, en rosatonad och en gultonad. Två skimriga highlighters – en vit och en beige. Paletten innehåller även en skimrig bronzer i perfekt nyans för mig. Dessutom finns hela tre stycken skulpteringsskuggor i en varm brun nyans, en kall – lite ljusare brun nyans och till sist en neutral betydligt mörkare nyans vilket betyder att de med mörkare hudtoner också kan använda paletten.

För mig är det i det mesta laget.. minst 3 av skuggorna känns överflödiga – men det är ju ändå roligt att ha om man är eller vill bli makeupartist alt. tycker om att sminka andra, vilket gör att man får väldigt mycket för pengarna. Pigmenteringen är bra, men vissa av nyanserna kan vara något pudriga.

.

LYX
anastasia contour kit

anastasia contour kitAnastasia Beverly Hills Contour Kit – Light/Medium, 645 SEK
Contourens Rolls Royce och också ett av mina mest använda kit. 6 stycken skuggor, alla med ungefär samma karaktär som de andra. Två matta highlighters, en rosatonad och en gultonad. En skimrig beige highlighter, samt tre matta skulpteringsnyanser. En neutral brun med lite varmare underton, en gråbrun nyans och en brun med varm underton. Här använder jag faktiskt bara 4/6 skuggor då de två är alldeles för mörka och varma för mig.

Dock kan man, precis som med NYX-paletten, byta ut de nyanser man vill. Det gör ju då att den blir mer anpassad för dig själv, men å andra sidan blir det ganska dyrt. Men pigmenteringen är bra och de blir så fina på huden.

.

Har du några contouringfavoriter du vill tipsa mig om?

You May Also Like

8 kommentarer

Svara

Sleeks Face Form eller Face Contour är funkis mini/kompakt! Tillräckligt gråtonad contourfärg för att fungera för blekisar samt byter till varmare highlights för mörkare hudtoner.
Den från Pixi verkar jättefin med!

Svara

Ja just det! Sleeks har jag ju t o m! Tack för påminnelsen 🙂

Svara

Jag har IsaDora varianten och kan tyvärr inte alls rekomendera den. Contour färgen är visserligen bra, kall och ganska naturlig men den är dåligt pigmneterad- man måste ha på mkt (och då är jag ändå ganska blek)för att den ska ge effekt. Men sämst av allt- den sitter inte kvar! Trots att jag har underlag med primer etc, enligt konstens alla regler.
Kontaktade IsaDora för att klaga men där fick jag noll respons.

Testa någon av de andra- NYX har en variant med 6 skuggor för 249kr som sägs vara bra- den ska jag skaffa härnäst!

Svara

Oj vad konstigt! För mig fungerar den jättebra och sitter hela dagen. Men så är det ju med smink, det är så himla olika. Kram

Svara

Jag har inte riktigt hakat på hacking-hypen, mest för att jag inte är så bra på det.
En enkel produkt som jag använder ibland är ett stick från Nyx. En brun och en ljus färg i var ände som är lätta att applicera. Går t.o.m med fingrarna om det skulle vara snabba ryck.

Svara

Är det deras Wonder Stick? Har varit sugen på att testa den men är så jäkla dålig på cream contour :’D

Svara

Ja, det är Wonder Stick. Den är nog inte av högre kvalité för proffsen. Jag köpte den utomlands för en billig penning och den duger åt mig som amatör-hackare till vardags.

Svara

Ja, det är Wonder Stick jag har. En lagom budget-variant för mig, men jag tror inte den håller MUA-klass för att vara helt ärlig. 🙂

Kommentera

Din emailadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska uppgifter *

19 + tre =

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.