#faceitbabe monki makeupDen H&M-ägda klädkedjan Monki lanserar nu sin egen sminkkollektion. Monki grundades 2006 och står för att kläder och accessoarer är en förlängning av din personlighet – vilket de har tagit med sig när de nu släppt sitt eget smink. ”Produkterna har designats så att de både ska vara praktiska och roliga”. Kollektionen består av allt från nagellack till glitter, eyeliner, make-up wipes, läppstift och lösnaglar. Monki Makeup testar inte på djur.

Har tyvärr inte fått någon annan information förutom priser på produkterna. Plus att det är så tråkigt att färgerns/färgnummer inte står på förpackningarna.. så jag har ingen aning om vad de heter eller om de ens har några namn?

#faceitbabe monki makeupLip Gloss, 60 SEK

Läppglanset är relativt tjockt men känns inte speciellt klistrigt på läpparna. Tyvärr syns ingen färg på mig. Läppglansen kommer i fem olika nyanser, ett helt genomskinligt, ett vitfrostigt, ett ljust korallfärgat med små rosa glitterpartiklar [på bilden], ett kallt rosa och ett rött.

#faceitbabe monki makeupEye Marker, 80 SEK

Eye Marker är en svart eyeliner med tjock- & hård spets. På själva ögonlocket gick det relativt smidigt, men när jag skulle måla vingen gick det inte att måla över där jag en gång målat, då färgen försvann – typ som att spetsen plockade upp den blöta färgen igen. Antagligen för att den är torr.

#faceitbabe monki makeupLiquid Eyeliner, 60 SEK

En silverglittrig eyeliner. Känns ganska blöt när man applicerar och tar ett tag innan den torkar helt, men jag gillar hur mycket glitter som faktiskt fastnar efter ett par drag. Liquid Eyeliner kommer i tre färger; silver [på bilden], svart och blå.

#faceitbabe monki makeupLip Pen, 80 SEK

En knubbig läppenna i en knallig korallorange färg. Helt fel färg för mig, men pennan känns väldigt härlig på. Läppennorna kommer i 5 olika färger; en nudebeige, en varm rosa, en korallorange [på bilden], en ceriserosa och en röd.

#faceitbabe monki makeupCreme Face Shimmer, 80 SEK

En krämig beige skimmerkräm som jag inte riktigt vet syftet med, men jag funderar på om den ska fungera som en krämhighlighter eller en skimrande underlagskräm för glow? En produkt som inte torkar om man inte pudrar ovanpå. Creme Face Shimmer kommer i 4 olika färger; en vit, en nudebeige, en guld och en brunbonzig nyans.

Loose Glitter, 80 SEK

Ett standard silvrigt lösglitter. Lösglittrerna kommer i 4 olika färger; silver, champagne, guld och koppar.

Swatches

#faceitbabe monki makeupHaha, jag måste nog erkänna att detta var min sämsta eyeliner ever! Det var omöjligt att få det snyggt.

#faceitbabe monki makeupLipgloss / Lip Pen / Eye Marker / Liquid Eyeliner

#faceitbabe monki makeupJag älskar ytterförpackningarna, holografiskt och sååå snyggt! Men själva produkterna känns ganska plastiga och billiga. Det hade varit grymt om de hade kunnat ta med det där holografiska till själva produkterna också, i alla fall på locken. Då hade de känts både mer exklusiva och roligare, men å andra sidan hade produkterna säkert varit dyrare då.

Kvaliteten ligger lite under den nivån jag är van vid gällande budgetprodukter, och när saker inte fungerar eller går lätt blir jag så frustrerad. Smink får för mig gärna vara billigt, men det ska också ligga någon slags grundkvalitet där. En del av produkterna är helt okej, medan andra skulle jag nog kanske inte rekommendera. Är du helt ny på smink kanske några av produkterna vore kul att börja med, t ex. läppglanset, den knubbiga läppennan och den skimriga krämprodukten.

Monki_makeup_16_300dpi

Jag hade gärna testat något av läppstiften, någon av  de fina kabukiborstarna, något rouge, ögonbrynspenna och de fräna lösnaglarna.

Vad tror du om Monki Makeup?

.

Monki Makeup finns i butik fr o m. slutet av Mars.

.
produktprover

You May Also Like

2 kommentarer

Svara

De ser ju så himla fina ut i förpackningarna men det är ju inte värt att använda dåliga produkter när det finns så pass många andra bra billiga märken 🙂

Svara

Creme Face shimmer påminner om DuWops highlighter och den använder jag varje dag. Detta kan vara ett budgetalternativ för mig.

Kommentera

Din emailadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska uppgifter *

10 + tio =