Basen och brynen är det jag brukar lägga mest fokus på när jag sminkar mig, oavsett om det är en vardagssminkning eller till fest. Här kommer en videoguide som kan hjälpa dig till att få till en snygg bas!

Sammanfattning;

1. Prep. Förbered huden med fukt för att få sminket att sitta snyggt och hålla länge. Använd hudvård för din hudtyp.

2. Primer. Använd en primer som är anpassad för din hudtyp. Har du fet hy kanske du vill ha en nedmattande primer medan om du är torr kanske du vill ha en med återfuktande egenskaper.

2. Täckning. Även här kan du använda en foundation som passar just dig. Torr till normal hy? Använd en oljebaserad och återfuktande medan om du har fet hy bör du använda en vattenbaserad med nedmattande egenskaper. Använd en concealer under ögonen efter smak.

3. Fixering. Fixera dina flytande produkter med ett puder för bästa hållbarhet. Använder du en cream-to-powder-produkt kan du skippa detta steg. Men för att din bas ska hålla på bästa sätt så är ett tips att trycka dit pudret istället för att svepa med borsten.

(4. Setting. En setting mist kan också hjälpa dig att ge basen en extra boost och ta bort eventuell pudrig känsla.)

You May Also Like

2 kommentarer

Svara

Hej, tack för massor av tips!
Har en fråga, jag är vääldigt fjunig i ansiktet, och det är supersvårt att ha fint underlag då. Är inte så förtjust i tanken på att vaxa, tråda, raka osv.
Så jag undrar om du har tips, jag ser foundation på de små fjunen, mest mot öronen men även upp över ögonbrynen mot tinningen. Har testat alla möjliga tunna, lätta produkter, men det ser inte snyggt ut. Är det bara o raka sig eller? Mvh

Svara

Hej och tack! Kul att du gillar det 🙂

Jag har också fjun som syns i ansiktet, men det är väl sånt man får leva med antar jag. Men det man kan göra är att trycka dit foundationen med en makeupsvamp istället för att svepa den med en borste. Det fungerar i alla fall för mig.

Kommentera

Din emailadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska uppgifter *

5 − 2 =