För er som inte förstår varför det helt plötsligt kommer upp fototips på min skönhetsinriktade blogg så fick jag en förfrågan av fina Maria på instagram (som för övrigt skrev ett så fint inlägg om mig, tack!) om jag inte kunde ge lite tips på hur man tar “bra bilder”. Här hittar du Del 1.

Jag är utbildad inom fotografi och har gått igenom färg, skärpa, ISO, slutartid, bländare osv. ett antal gånger, så för mig är dessa saker självklara… men jag ska försöka att förklara och dela med mig om mina kunskaper till er. Jag kommer som sagt inte gå in på alla delar jättenoga eftersom att det skulle bli för långa inlägg, men här kommer lite fler tips!

.
Tips 4 – Tänk på ljuset
Självklart ska man fota precis så som man tycker och skapa sig sin egen stil. Men jag tycker att bilderna blir snyggast om man tar (för rena produktbilder) bilden i medljus med en clean bakgrund. Här kommer lite bilder på hur skillnaden blir beroende på var man har ljuset. Dessa tre produktbilder är fotade med samma ISO (200), slutartid (1/80 sek) och bländare (f/3.2).

malhar_130829_0152Ljuset rakt framifrån

malhar_130829_0153Ljuset från höger sida

malhar_130829_0162Ljuset bakifrån

.
Tips 5 – Fokusera på ögonen
När man fotar en person, vare sig det är en själv eller någon annan, är ögonen kanske det första man lägger märke till och man ser snabbt om det är fokus eller inte. Jag tycker också att det är extra viktigt att fokusera på ögonen när man fotar en sminkning då det ofta är det man vill visa.

130724_0031-4

.
Tips 6 – Gråkort/färgkort
Vill man vara säker på att få ut det mesta av färgerna i bilden kan man använda sig av ett gråkort/färgkort (liten guide om hur det fungerar). Då blir det lättare att färgkorrigera eftersom man gör det utefter kortet som har “rena” färgvärden. Jag gör detta ytterst sällan nu för tiden för att jag är lat, men det är väldigt praktiskt!

malhar_130829_0166

Like

Relaterade inlägg

Studentbal

Igår var det studentbal i stan och jag både sminkade och fotade svägerskan. Det var så roligt att få umgås med min andra familj och föreviga dagen. De var så…

Sunshine, daisies, bottom, mellow…

Soldaten.

Skapa, skapa, SKAPA!

Sen uppdatering.

1 Comment
Evelina 31 augusti, 2013 at 18:07 Reply

Bra tips :) ljus när man tar kort gör så otroligt mycket :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 × tre =