Eftersom jag nu kommit in på Gamleby tänkte jag visa mina uppgiftsbilder vi fick inför intervjun.
Mina andra ansökningsbilder ligger i min portfolio
.

Första uppgiften var Tro, Hopp och Kärlek. Började fundera på vem man är utan dessa saker i sitt liv som ledde till tankarna om mycket mycket samhället påverkar oss gällande dessa saker. Vi får tidigt tro/religion inpräntat i ryggraden och saker som den tron anser vara rätt och fel. Man blir upplärd vad man ska sträva efter och hoppas på att få ett gott och lyckligt liv. Även kärleken är styrd av samhället på sitt sätt, mer förr kanske än nu, men i sagorna som vuxna läser för sina barn är kärleken på ett visst sätt vilket gör det oerhört svårt när man inser att det oftast inte är “och så levde de lyckliga i alla sina dagar…”.

Andra uppgiften var Stilleben av Blommor. I beskrivningen av uppgiften står det så här “I barockens bilder hittar man blomsterstilleben där varje blomma symboliserar något, ofta baserat på sentensen memento mori, minns att du är dödlig.” Jag snöade självklart in på själva memento mori-grejen och i flera dagar gick jag runt och tänkte “Minns att du är dödlig… minns att du är dödlig”. Till slut poppade en fras upp i huvudet på mig och bilden uppenbarade sig samtidigt. Kärleken må vara evig, men mänskligheten är endast dödlig. Fick en vision om att någon väntat på sin älskade lite för länge.

Like

Relaterade inlägg

En variant.

Man ska varken kasta eller strunta i gamla bilder. Man kan hitta guldkorn… Denna bild fotade jag i samband med mitt självporträtt September förra året. Idag gillade jag denna bild…

4 Comments
Kajsa 29 maj, 2012 at 15:57 Reply

Men guuuud vad du är duktig! Slutar aldrig imponeras!

Molly 29 maj, 2012 at 16:55 Reply

Kajsa: Åh, men tack :) <3

Mammi 29 maj, 2012 at 19:45 Reply

Asgrymt

Nova 29 maj, 2012 at 20:48 Reply

Alltså, ÄLSKAR DEM!!! Du kommer kicka ass på skolan, och i VÄRLDEN!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fem × två =