Receptet är taget från Tasteline och de blev fantastiskt goda!

Ingredienser

Till ca. 16 stycken medelstora / 8 stycken stora

4 msk kakao
1 dl kokande vatten
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
100 gram smör
1,5 dl strösocker
2 st ägg
200 gram mörk choklad

Frosting

100 gram mjukt smör
500 gram florsocker (ett paket)
3 msk kakao
2 msk kallt kaffe, starkt

Tillagning

Muffins

  • Blanda ned kakaon i det heta vattnet och rör tills all kakao är upplöst. Låt svalna.
  • Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål.
  • Vispa smöret och sockret riktigt mjukt med en elvisp, tillsätt äggen, ett i taget.
    Häll i mjölblandningen och rör tills allt är ordentligt blandat.
  • Hacka chokladen och tillsätt den sist tillsammans med vattnet med kakaon.
    (vill man ha lite chokladbitar i så hacka inte chokladen så noga)
  • Sätt i muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem till 2/3.
  • Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.

Frosting

  • Vispa smöret mjukt och med elvispen, tillsätt florsockret lite i taget medan du vispar på låg fart.
  • Rör sedan i kakaon och kaffet. Fortsätt sedan att vispa på medelhastighet i några minuter så att
    krämen tjocknar ordentligt. Den skall vara riktigt fast i konsistensen.
  • Klart att spritsa på dina cupcakes!

2 kommentarer

Malin 29 december, 2011 - 19:49

aaaaa-nomnom-nooomnoooom! 😀 skicka hit!

Mammi 31 december, 2011 - 09:32

Supergoda

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer