6-8 portioner

Ingredienser

1 Aubergine
1-2 Squash
6-7 Champinjoner
1 pkt Bacon
2 dl Vispgrädde
2 dl Créme Fraiche: Paprika & Chili
½ Gul lök
1 Vitlöksklyfta
1 pkt Riven ost

Salt
Peppar

Vill man inte ha Cremé fraichen pga att det är socker i kan man skippa den och ta 4dl vispgrädde istället. Och är du vegeterian kan du bara ta bort baconet.

Gör så här

Sätt ugnen på på 200°C. Smöra en ugnsform. Strimla löken. Skär auberginen, squashen och champinjonerna i skivor. Klipp/skär baconet till mindre bitar. Blanda créme fraichen och grädden i en bunke, salta och peppra och pressa i vitlöken.

Stek upp grönsakerna lätt i en panna så att allt vatten försvinner. Häll sedan ned grönsakerna och baconet i ugnsformen. Häll på grädd-blandningen och toppa med riven ost. Skjuts in i ugnen i ungefär 60 min, när ytan får fin färg brukar jag lägga över ugnsfolie för att den inte ska bli bränd.

Servera med fetaost och avokado eller något annat gott!

Like

9 Comments

Mums, kommer testa!

Caroline Dahlén 5 januari, 2011 at 23:43 Reply

såg verkligen riktigt gott ut, ska jag absolut testa!

tuvi 6 januari, 2011 at 02:38 Reply

den där ska testas snarast, ser yummie ut!

Sandra 6 januari, 2011 at 06:26 Reply

Låter underbart gott!

Kristina 6 januari, 2011 at 09:46 Reply

Men mums!! Detta ska jag absolut testa!

Linn 6 januari, 2011 at 10:12 Reply

åh så gott det ser ut!

Anki 6 januari, 2011 at 12:54 Reply

Ser kanon gott ut. Mums…

Mamsing 6 januari, 2011 at 14:00 Reply

Vad gott – kom hem till mamma och laga…

Kristina 6 mars, 2011 at 22:09 Reply

ÅÅÅHHHH vad gott det var!!! Rekomenderas, absolut dagen efter att den stått och gottat till sig en dag.. aaaaw, sååå gött!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 + 12 =