6-8 portioner

Ingredienser

1 Aubergine
1-2 Squash
6-7 Champinjoner
1 pkt Bacon
2 dl Vispgrädde
2 dl Créme Fraiche: Paprika & Chili
½ Gul lök
1 Vitlöksklyfta
1 pkt Riven ost

Salt
Peppar

Vill man inte ha Cremé fraichen pga att det är socker i kan man skippa den och ta 4dl vispgrädde istället. Och är du vegeterian kan du bara ta bort baconet.

Gör så här

Sätt ugnen på på 200°C. Smöra en ugnsform. Strimla löken. Skär auberginen, squashen och champinjonerna i skivor. Klipp/skär baconet till mindre bitar. Blanda créme fraichen och grädden i en bunke, salta och peppra och pressa i vitlöken.

Stek upp grönsakerna lätt i en panna så att allt vatten försvinner. Häll sedan ned grönsakerna och baconet i ugnsformen. Häll på grädd-blandningen och toppa med riven ost. Skjuts in i ugnen i ungefär 60 min, när ytan får fin färg brukar jag lägga över ugnsfolie för att den inte ska bli bränd.

Servera med fetaost och avokado eller något annat gott!

Like

Written By

Malin

http://molkan.se
29-årig fotograf som lever för skönhet och smink. Här skriver jag om nyheter, recenserar produkter och visar mina sminkningar.
9 Comments

Mums, kommer testa!

Caroline Dahlén 5 januari, 2011 at 23:43 Reply

såg verkligen riktigt gott ut, ska jag absolut testa!

tuvi 6 januari, 2011 at 02:38 Reply

den där ska testas snarast, ser yummie ut!

Sandra 6 januari, 2011 at 06:26 Reply

Låter underbart gott!

Kristina 6 januari, 2011 at 09:46 Reply

Men mums!! Detta ska jag absolut testa!

Linn 6 januari, 2011 at 10:12 Reply

åh så gott det ser ut!

Anki 6 januari, 2011 at 12:54 Reply

Ser kanon gott ut. Mums…

Mamsing 6 januari, 2011 at 14:00 Reply

Vad gott – kom hem till mamma och laga…

Kristina 6 mars, 2011 at 22:09 Reply

ÅÅÅHHHH vad gott det var!!! Rekomenderas, absolut dagen efter att den stått och gottat till sig en dag.. aaaaw, sååå gött!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 × 3 =