Idag åkte vi först till en organisation där vi fick reda på lite om bakgrunden till varför ämnet (att bekämpa främlingsfientlighet och rasism) var så stor i just den här regionen av Tyskland. Det var ganska svårt att förstå i och med att föreläsaren bara pratade tyska, så Greg som är vår tolk fick översätta då och då. Det var svårt att hänga med. Vi åt även lunch på stället.

Sedan åkte vi till en skola där de har ett projekt som heter ”School without rasism” där några elever och lärare pratade om vad de gjorde och har gjort på skolan för att motverka rasism och främlingsfientlighet. Det var ett väldigt intressant upplägg men också ganska svårt att förstå eftersom de också bara pratade tyska som vår tolk fick översätta. Men jag tror att vi förstod ganska bra ändå. Jag har dokumenterat allt i bilder så jag borde komma ihåg när jag tittar på dem.

Därefter fick vi gå och titta på en skulptur som de gjort av trasiga cd-skivor som rasister hade delat ut, så istället för att slänga dem gjorde denna skulptur och gjorde en bra sak med ett bra budskap på istället! Och sedan fick vi lite fri tid så vi vandrade till en supermarket där jag köpte lite julklappar 🙂

Efter det så åkte vi tillbaka till hotellet för att vila lite i någon timme eller så, sedan åkte vi ner till den lokala puben/restaurangen som serverade god mat och dryck. En 50 cl öl kostade 20 kr, helt sjukt! Och ja, jag bröt min alkoholfria streak, men hur ofta får man chansen att dricka en riktig tysk öl på en lokal pub? I had to! Sedan blev det en liten stund i bastun och bubbelpoolen, men jag känner mig allt för trött så att nu ska jag bara lägga in detta och sen blir det sängen.

Ha det så bra så hörs vi imorgon!

You May Also Like

1 kommentar

Svara

Ohhhh vad mycket jag saknar tyskland och alla tyskar :(:(
Blir riktigt avundsjuk. Hoppas du har det super kul där nere. Verkar vara riktigt intressant det som du har fått åka ner till och delta 😀

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.