Dagen började väldigt tidigt, det var fortfarande väldigt mörkt ute. Det tog ungefär 3½ timma upp till Arlanda. Vi vinkade av Malins mamma som skjutsade oss. På Arlanda träffade vi  även på Evelina från Stockholm som också skulle till workshopen. En jättetrevlig tjej på 28 år. Vi checkade in och begav oss till gate nr 7. Där pratade vi lite och lärde känna henne i väntan på flyget.

Höjdpunkten på flyget var att vi fick gratis mackor och Coca-Cola! Annars var det en väldigt lugn och mindre händelserik. Det slog lite lock för öronen, men annars gick det bra. Det var väldigt fin utsikt.

Väl på flygplatsen i München var det väldigt hektiskt. Vi visste inte var vi skulle ta vägen eller var vi skulle köpa biljetter till buss och tåg, men hittade till slut både någonstans att äta och busshållplatsen. Oturligt nog missade vi första bussen med några minuter så vi fick vänta i ca en timme för att sedan ta nästa buss. Tack vare de ökade terrorhoten mot Reichstag vandrade det omkring mycket poliser med vapen.

Väl på bussen var det trångt men som tur var mötte vi en trio damer från Finland som vi sällskapade med och som visade oss vägen. Det var tur att de kunde prata tyska och svenska, för annars hade vi nog fortfarande varit i München.

Tågresorna (som inkluderade ett byte) var väldigt obekväma och monotona. Inget internet, ingen gratis läsk och trånga säten samt ännu fler poliser. Väl i Marktredwitz blev vi bemötta av en av kvinnorna vi tidigare haft mail-kontakt med som skjutsade oss till hotellet. Minibussen erbjöd en obehaglig känsla tack vare att den var i mindre önskvärd kvalité och en rallygudinna till förare.

Vi tog lite paus när vi kom till hotellet och åt sedan middag med några av de andra deltagarna, det var uppskattat efter en lång dag av resor och äventyr. Efter det utforskade vi hotellet lite och tog reda på var saker och ting låg och sedan blev det att hoppa i säng.

P.S! Det är väldigt dyrt med internet… 150 kr för 24 h.

Ha det bra till vi hörs av igen!

You May Also Like

6 kommentarer

Svara

😀 weeeiiiii.

Svara

Ah, jag är så avis på dig som får åka till Tyskland. NJUT kvinna!

Så saknar vi dig här hemma under tiden! ♥

Svara

haha, känner igen de där med rally när man är utomlands. Tror de är så överallt 😉

Svara

Hahaha… du är rolig du – Mindre önskvärd kvalité…. rallygudinna… hahaha

Svara

Mamma: Det var Mickes meningar 😛

Svara

Wiiiiiiiho! 😀

Kommentera

Din emailadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska uppgifter *

sjutton − tretton =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.