Jag måste bara skriva detta. Sara frågade sina läsare idag om de trodde på ett liv efter döden eller om allting bara tar slut. Och detta är någonting jag tänkt mycket på sista tiden då jag har religion i skolan. Där vi bla. pratar om sånt. Det är en mycket intressant fråga som inte går att svara konkret på. Man vet att kroppen dör. Det är väl det som går att konstatera? T ex:

  • Judar tror att det finns ett andligt tillstånd efter döden (man kommer till himlen).
  • Kristna tror att man kommer till himlen eller helvetet.
  • Muslimer tror också på att man kommer till himlen eller helvetet.
  • Hinduer tror att man beroende på uppförande att man återföds.
  • Buddhister tror också att man återföds, och även på nirvana.

heaven_or_hellJag skrev i alla fall ett svar till Sara som jag tyckte att jag ville dela med mig av här också. Jag citerar (eller ja, jag tog bort mitt skämt om energi och global uppvärmning, men det är inte intressant):

“Jag tror nog att man somnar in. (Som när man somnar fast man inte drömmer, allt är helt svart och man minns inte så mycket fören det är morgon). Bara det att man inte vaknar något mer.. usch, vilken tråkig människa jag är :P

Jag borde tro på reinkarnation som Hinduerna för att vara en mer intressant person. (Men det är ju i och för sig ett straff för att man inte uppnått själslig frälsning.) Men jag skulle nog aldrig kunna tro på himlen och helvetet.

.
.
.
.

(bildkälla)

Skulle egentligen vilja tro på att det finns en plats där man återförenas med sina nära och kära. I ljuset. Men jag kan inte.. jag är för evolutionstänkande och logisk :P Jag skulle gärna vilja tro på andar och sånt också, men jag kan inte riktigt..

Det finns för mycket som talar emot, människan försöker att komma på logiska förklaringar till allting (och kan det inte vara logiskt måste det vara övernaturligt, ja för oss kanske) och ingenting kan vara oändligt. Människan vill att det ska finnas något mer (som i de flesta religioner) för att de ska finna någon mening med att leva. Men jag tror på big bang och att vi helt enkelt var ett misstag eller något. Jag tror inte att det finns någon Gud som har förutbestämt allas öden.”

Det är många frågor som ploppar upp i huvudet gällande döden och livet efter… eller ja, om livet över huvudtaget. Det är så jobbigt på något sätt när ingen vet någonting om det till 100%. Men det är väl också en av livets frågor.. varför ingen vet allting? Och om Gud nu visste allting, varför svarar han då aldrig på dessa frågor?

Det blir lite av en ond cirkel att tänka på livet och döden. Och gör man det för mycket tror jag att man blir sinnessjuk. Och jag skulle kunna bli komiker med alla skämt och frågor som jag har om livet, gud/gudar (+ allt som hör till) och döden. Så jag frågar dig:

Vad tror du händer efter döden?

1

Relaterade inlägg

Lösenordsskyddad: Vad vill jag?

Det finns inget utdrag eftersom det här är ett skyddat inlägg.…

2 Comments
always 10 november, 2009 at 23:35 Reply

Hej

Ja! Det här lät väldigt tråkigt! Fast det kanske ändrar sig med tiden. :-)) – Klart det finns ett liv efter döden. Vad vet man egentligen, det kanske är det här livet som är rena döden och det är kanske i döden som det riktiga livet börjar?

Ha det gott / Stella

Sara 11 november, 2009 at 08:27 Reply

Känns så tråkigt om man kämpat sig igenom livet för att sedan bara försvinna och allt tar slut?! Varför finnas då överhuvudtaget?! Man blir knasig i skallen av att fundera på döden och inte minst rymden :P haha.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 − två =