Jag rekommenderar en högupplöst bild för att du ska kunna se vad du gör. (Detta rekommenderas inte för små mobilbilder.. men det är ju upp till dig). Och detta är guider över hur jag gör, jag vet att det finns olika tillvägagångssätt, men detta är hur jag gör.

Klicka på bilderna för att se dem i större format

Det är jobbigt (speciellt på en blogg) att få alla bilder att smälta in utan att behöva ändra dem om man byter bakgrundsfärg på bloggen. Då får man sitta och ändra bakgrundsfärgen eller bakgrundsbilden för varje gång. Jag har kommit på ett sätt att lösa det problemet (helt själv faktiskt).

——————————————————————————————-

1. Gör en bild (t ex. denna på Robert Pattinson jag precis satte ihop). Man börjar med en vit eller den färgen man har som bakgrund på bloggen/hemsidan/whatever.

1-genomskinlig-bakgr

2. Högerklicka på bakgrundslagret (background) och klicka på “Delete” (Troligtvis “Radera” på svenska).

2-genomskinlig-bakgr

3. Då ska det se ut ungefär så här:

3-genomskinlig-bakgr

4. Gå upp i menyn och klicka på “Save as…” och spara din bild först som en .PSD-fil. (Det är alltid bra att spara bilder i photoshops egna format då man kan gå in i den filen och ändra saker om man vill, jag sparar alltid mina bilder två gånger. En som .PSD och en som .PNG). Sedan klickar du på “Save for Web & Devices…” (“Spara för webben” på svenska).

4

5. Innan du klickar på den stora “Save” (respektive “Spara” på svenska) så måste du se till att “Transparency” (Troligtvis “genomskinlighet” eller dyl på svenska) är ibockad och att du sparar i filformatet PNG-24. Spara, sedan är det klart! Ladda upp bilden på din blogg.. eller var som (förutom på bilddagboken där det inte fungerar).

5

Like

Relaterade inlägg

Adobe Bridge, vad är det?

Många frågar mig vad programmet Adobe Bridge är till för och om man ska förklara det på ett enkelt sätt är det ett program för att hålla koll på, sortera…

9 Comments
Lucia 2 mars, 2009 at 09:53 Reply

sv: jag vet hur det kan vara. jag var sjukskriven i flera år och kunde verkligen inte sova. jag somnade när alla andra gick upp ungefär.

Sara~Candis 2 mars, 2009 at 23:05 Reply

Sv, hmm men de blir fel eftersom just bakgrunden i headern är vit?! Även om man sparar som png så blir den vit. Vet du hur man ordnar det?? :)

maritta 10 april, 2009 at 20:30 Reply

Är photoshop gratis? Varifrån kan man få den?

Lina 21 november, 2009 at 20:20 Reply

tack :) va duktig du är!

Inga 28 april, 2010 at 18:30 Reply

i vilket program gör du om bilden ? :)
Annars allt bra ?
KRAM

jonna* 6 augusti, 2010 at 18:20 Reply

det funkar ju inte:s kan du inte beskriva lite mer detaljerat?

Molly 7 augusti, 2010 at 00:34 Reply

Jonna: Det har fungerat för alla andra. Du måste spara bilden i .PNG, annars fungerar det inte.
Det står steg för steg hur du ska göra. Fungerar inte det så vet jag inte. Jag har beskrivit så detaljerat som det går. Titta på bilderna!

Matilda G 10 december, 2010 at 18:22 Reply

Heej, om man gör så som du visar, kan man använda bilden som header då oxå utan att det blir en vit bakgrund?

Svara gärna till min blogg så jag ser svaret ^^

Lina 18 december, 2010 at 13:10 Reply

Hej jätte fin blogg verkligen. Tänkte prova de här med en genomskinlig bakgrund och de fungerade till viss del. De ändå som blev fel var att pixlaena blev utsträckta. Vet du vad jag har gjort för fel? Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

två × ett =